CU ALINA BĂLĂNESCU – DESPRE CLIPA DECORAȚIUNI FLORALE, DESPRE CUPA ROMÂNIEI DE ARTĂ FLORALĂ

 In Membri AADF


ALINA BĂLĂNESCU  – CLIPA DECORAȚIUNI FLORALE – PIATRA NEAMȚ

Povestim în cele ce urmează despre omul Alina, despre antreprenorul Alina și despre floristul Alina!

Întâi de toate, Alina Bălănescu este un om modest, muncitor, perseverent cu visurile sale și cu o abordare tenace, în ceea ce privește cariera profesională în domeniul floristic.

Asociația Antreprenorilor din Domeniul Floristic încurajează prezența și aportul unor astfel de oameni, în această comunitate!

“Cu dragul de flori și de frumos, m-am născut, dar s-au transformat în pasiune treptat… Totul a pornit de la un vis care a prins contur în anii studenției, când, locuind lângă Atelierul Floralia Brașov, nu era zi să nu-mi lipesc retina de vitrina lor de poveste. A urmat primul Târg de nunți de la Marriott, unde  am rămas fără cuvinte, la propriu, când am pășit în universul Florăriei Iris și am înțeles că, de fapt, nu e vorba doar de flori… e artă, e arhitectură, e inginerie, e minune…

Florile  sunt, de fapt, un univers infinit, în care, expresivitatea și creativitatea nu au limite, nu e suficient să pui 3 flori una lângă alta…e vorba de niște principii, reguli, într-un cuvânt de educație… Așa a fost să fie…așa am început….o “Clipă” m-a ales și am ales, la rândul meu, să renunț la vrafurile de cărți de drept în favoarea frumosului, a artei și a creativității.

De atunci am crescut încet, dar sigur, încercând să investesc cât mai mult în mine, în “Clipa” noastră, prin participare la diferite expoziții, cursuri de design și tehnică florală, workshopuri, concursuri, etc.

Astfel că, din 2007, ne jucăm cu “Clipe fericite”, când am început cu servicii pentru evenimente, Pachet Clipa…

Să fi fost entuziasmul nostru, inovația, dorința de a personaliza fiecare eveniment și implicarea noastră, “vinovate”, dar am reușit destul de repede să creștem. La sfârșitul lui 2008 am deschis și Clipa Decorațiuni Florale, un boutique floral cu buchete și aranjamente cochete, puțin altfel față de ce se găsea pe piață la momentul respectiv, lucru pe care îl reiterăm și în prezent. Am crescut alături de o echipa minuntată și alături de clienții noștri dragi, care se întorc mereu la noi, indiferent de ocazie și acesta este, cred, cel mai frumos lucru pe care l-am construit, o familie extinsă Clipa, câștigată de-a lungul anilor, prin valorile în care credem și am încercat să le respectăm.

Am participat la Cupa României de Artă Florală de la prima ediție…în primul rând,  pentru mine! Da, poate sună egoist, dar 365 de zile din an le dedic businessului și clienților, și nu regret…dar nu mai ai timp doar pentru ține, timp în care să îți duci creativitatea dincolo de limite, să experimentezi, să testezi, să te provoci…

Cupa României de artă florală este Momentul meu și mi-l dedic, an de an, sper și de acum încolo, indiferent de rezultat!

Locul I la prima ediție, în 2017, locul II în 2018 și 2019 și Premiul de popularitate al publicului în 2018, au fost, în primul rând, după atâția ani de muncă, alături de echipa mea minunată,  o confirmare că suntem pe drumul cel bun, mi-au dat curaj pentru proiecte mai îndrăznețe, mi-au dat imboldul să mă reinventez.

Feedbackul valoros al jurului de specialitate internațional este de neprețuit, de fiecare dată. Legăturile care se leagă între cei “nebuni” din breaslă, în fiecare an, sunt de asemenea, o bucurie pentru mine.

Un alt mare plus al participării la Cupa României de Artă Florală  este că rezultatul vine și cu o confirmare a ceea ce ești și ceea ce exprimi și pentru client și pentru comunitatea ta….comunitatea noastră, cea a nemtenilor, care se încăpățânează să fie printre cei mai buni din țară, indiferent de domeniu. Astfel, Piatra Neamț a fost pusă pe harta celor mai buni floriști din România, iar Trofeul a venit la pachet și cu Expoziția anuală a floristilor români, organizată de AADF în 2018, care a a adus împreună floriști din toate colțurile țării, și care, cu ajutorul unor oameni deosebiți, a fost poate, unul dintre cele mai reușite evenimente, organizate de A.A.D.F.

În concluzie, Cupa României de artă florală este o experiență care creează dependență, o experiență pe care pur și simplu o iubesc!”

Îi mulțumim Alinei pentru amabilitatea de a ne împărtăși din experiența ei de participare ca și concurent, cu rezultate meritorii, an de an, la Cupa României de Artă Florală!

Este un eveniment așteptat, de fiecare dată, cu entuziasm și oferă, de fiecare dată, BENEFICII multiple, celor ce participă ca și concurenți:

  • Este despre conștientizarea propriei valori și aplecarea spre a-ți depăși propriile limite
  • Este despre acumularea unor cunoștințe noi, despre învățare și despre aprofundare a educației deja asimilată
  • Este despre creativitate dincolo de limite
  • Este despre provocarea de a experimenta, a testa materiale noi, tehnici noi, etc.
  • Este despre curaj, asumare și multă muncă de pregătire
  • Este despre autodepășire, despre confirmarea muncii de ani de zile
  • Este despre interacțiunea fabuloasă cu un juriu de specialitate, acreditat la nivel internațional. Feedback-ul obținut, în cadrul sesiunilor de jurizare înseamnă plus valoare, pentru fiecare concurent.
  • Este despre crearea, menținerea și dezvoltarea unor legături de prietenie și colegialitate, cu ceilalți floriști
  • Este despre a-ți face mândră comunitatea din care provii, de participare și de rezultate Cupa României de Artă Florală este despre EDUCAȚIE, COMUNITATE și EVOLUȚIE a domeniului floristic din România!

Intră în comunitatea antreprenorilor floriști!

Evoluează împreuna cu noi!Recommended Posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contactează-ne

Trimite-ne mesajul tău, iar noi îți vom răspunde în cel mai scurt timp posibil. Îți mulțumim!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Valeria Pop, florist, membru al Asociației Antreprenorilor din Domeniul Floristic din RomâniaIoana Nechifor de la florăria City Flowers din Sibiu