CU IOANA NECHIFOR DESPRE CITY FLOWERS BY IOANA, DESPRE CUPA ROMÂNIEI DE ARTĂ FLORALĂ

 In Membri AADF


IOANA NECHIFORCITY FLOWERS BY IOANA –  SIBIU

Povestim în cele ce urmează cu și despre omul, floristul, antreprenorul și unul din fondatorii A.A.D.F, Ioana Nechifor. Talentul ei în arta florală a fost fundamentat și pe experiența pe care Ioana a avut-o în arta muzicii și a pedagogiei, fiind absolventă a Facultății de Muzică și mai apoi profesor de pian. Având peste 10 ani de experiență în domeniul floral, Ioana alege să surprindă printr-o manieră nonconformistă la crearea unui design armonios, în spiritul bucuriei de a dărui.

Ioana iubește provocările și competiția care naște calitate, de aceea acceptă cu bucurie fiecare experiență care să o îmbogățească cu noi cunoștințe: workshop-uri, cursuri, concursuri și expoziții de specialitate.

Asociația Antreprenorilor din Domeniul Floristic încurajează prezența și aportul unor astfel de oameni, în această comunitate!

“Drumul meu spre flori a început din copilărie, când iubeam să fac orice ținea de activitățile practice, manuale: împletituri din fibre naturale, țesături, modelaj în lut, pictură, artă aplicată, etc. M-a fascinat și muzica, domeniu căruia i-am dedicat peste 15 ani din viața mea. Însă acum 10 ani, când am avut șansa să pășesc în atelierul lui Darius de la Maison Dadoo, drumul meu s-a concretizat și așa cum le mărturisesc tuturor, m-am îndrăgostit iremediabil de flori.

City Flowers by Ioana a luat naștere acum 6 ani, după o experiență profesională memorabilă, timp de 6 luni, la Londra.

Deși mulți ar crede că un florist face doar buchete și aranjamente în fiecare zi, viața noastră se împarte între flori, oferte, aprovizionare, ore întregi petrecute pe bursa de flori, consilieri cu clienții. Un florist trebuie să știe și câteva noțiuni despre contabilitate, gestionarea conturilor media, și să-și acorde timp și energie pentru învățarea continuă și participarea la evenimente de profil. Nu în ultimul rând trebuie să își acorde timp pentru viața personală: familie, prieteni, hobbyuri, sport, călătorii, citit sau orice altceva ii face plăcere și îl împlinește personal.

Provocarea cea mai mare din viața mea de florist este să găsesc un echilibru între toate acestea, să am înțelepciunea de a le acorda timpul și energia în doza potrivită astfel încât să-mi aducă armonie. Cred că cea mai importantă realizare pe plan profesional este firma mea, cu clienții fideli, cu echipa formată, în stadiul în care îmi pot permite să plec câteva zile fără a pune lacătul pe ușă, cu un site nou la care am muncit foarte mult și cu multe planuri de viitor.”

Ioana Nechifor a câștigat concursul Cupa României de Artă Florală, organizat de Asociația Antreprenorilor din Domeniul Floristic, la Sibiu, în 2018.

“Cel mai bun florist al României e mult prea mult spus, și e o titulatura nerealistă deocamdată, având în vedere faptul că acest concurs e încă la început. Sunt mulți floristi foarte buni în România care ori nu agreează concursurile, ori au decis să nu participe. Deocamdată, câștigarea acestui concurs mi-a adus bucuria unei experiențe intense, o provocare, și șansa de a fi jurizată de un juriu valoros, după criterii internaționale.

Schimbările din viața mea se întâmplă pe alte planuri și nu au legătură cu vreun premiu, dar ca în orice experiență de genul acesta, m-am bucurat de câteva aspecte dobândite în urma acestui concurs. Am cunoscut noi floriști, m-am reîntâlnit cu colegi de breaslă, am învățat câteva lucruri valoroase și în mod cert am căpătat o experiență, care mă va ajuta pe viitor. Aș tinde să cred că mi-a adus și un plus de imagine în fața clienților mei, judecând după reacțiile lor.

Dacă mă uit în spate la tot ceea ce a însemnat acest concurs pentru mine, cel mai valoros lucru cu care am rămas este experiența în sine, trăirile din timpul pregătirilor care au durat câteva luni, ideile creionate până seara târziu pe hârtii uitate pe birou, schițe modificate și refăcute de zeci de ori…

Apoi au urmat emoțiile de dinaintea concursului:  cu ce mașină vom merge? cum împachetăm structurile? la ce ora ajung florile? cine ne ajută acolo cu descărcarea materialelor? Am făcut liste cu lucrurile pe care nu trebuia să le uităm, planuri cu încadrarea în timp, am recitit a 10-a oară regulile, am făcut o simulare împreună cu asistenta mea și am pornit cu emoții spre sala de concurs.

A fost o onoare însăși participarea, cu toate etapele ei, având împrejur echipa AADF, care se asigura continuu să ne fie bine, că am înțeles ce avem de făcut, că respectăm regulile și programul, că dăm tot ce este mai bun ca acest eveniment să fie reușit. De asemenea, interacțiunea cu juriul a fost o experiență de neuitat, valoroasă, fiecare observație, sugestie și comentariu fiind câte o lecție de design la nivel înalt.”

Îi mulțumim Ioanei pentru amabilitatea de a ne împărtăși din experiența ei de antreprenoriat și de participare ca și concurent  la Cupa României de Artă Florală!

2017 – Locul III
2018 – Locul I
2019 – a făcut parte din Comisia Tehnică

Știați că afișul de prezentare al Cupei, în 2019 a fost reprezentat de o lucrare a Ioanei?!

Ioana Nechifor de la florăria City Flowers din Sibiu

Cupa României de Artă Florală este un eveniment care oferă, de fiecare dată, BENEFICII multiple, celor ce participă ca și concurenți:

–          Este despre conștientizarea propriei valori și aplecarea spre a-ți depăși propriile limite
–          Este despre acumularea unor cunoștințe noi, despre învățare și despre aprofundare a educației deja asimilată
–          Este despre creativitate dincolo de limite
–          Este despre provocarea de a experimenta, a testa materiale noi, tehnici noi, etc
–          Este despre curaj, asumare și multă muncă de pregătire
–          Este despre autodepășire, despre confirmarea muncii de ani de zile
–          Este despre interacțiunea fabuloasă cu un juriu de specialitate, acreditat la nivel internațional. Feedback-ul obținut, în cadrul sesiunilor de jurizare înseamnă plus
valoare, pentru fiecare concurent.
–          Este despre crearea, menținerea și dezvoltarea unor legături de prietenie și colegialitate, cu ceilalți florișți
–          Este despre a-ți face mândră comunitatea din care provii, de participare și de rezultate

Cupa României de Artă Florală este despre EDUCAȚIE, COMUNITATE și EVOLUȚIE a domeniului floristic din România pentru toți participanții: fie ei, concurenți, vizitatori sau cei care se înscriu la workshop-urile și demonstrațiile ce au loc, cu ocazia acestui eveniment!

Ioana Nechifor de la florăria City Flowers din Sibiu

Intră în comunitatea antreprenorilor floriști!

Evoluează împreuna cu noi!Recommended Posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contactează-ne

Trimite-ne mesajul tău, iar noi îți vom răspunde în cel mai scurt timp posibil. Îți mulțumim!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Alina Balanescu, florist, membru al Asociației Antreprenorilor din Domeniul Floristic din RomâniaAtelierul de Flori by Maria Bunea din Târgu Mureș, membru AADF