Cupa României de Artă Florală 2021

INFORMAȚII GENERALE

Cupa României de Artă Florală este o competiție națională organizată cu scopul de a evalua nivelul de cunoștințe specifice designului floral, îndemânarea și creativitatea floriștilor din România. În cadrul acestui eveniment se dorește de asemenea stimularea interacțiunii între floriști, furnizori, producători, școli de floristică.

Într-o perspectiva mai largă, acest gen de manifestare are că scop promovarea consumului de flori și promovarea imaginii floriștilor că artiști și nu doar că simpli vânzători de flori.

Concursul se desfășoară având la bază un regulament folosit în toate competițiile naționale din Europa. Jurizarea se face de către un juriu mixt, național și internațional. De asemenea competiția este supravegheată și de către o comisie tehnică, alcătuită din 3 persoane, floriști români.

Sistemul de jurizare (100 Point System) este cel folosit de către FLORINT (International Florist Organization) și presupune acordarea unui număr de maxim 100 puncte după următoarele criterii: idee, culoare, compoziție și tehnică.

Dată fiind componența internațională a juriului, regulamentul de concurs este în limba engleză, iar comunicarea cu juriul se face de asemenea în limba engleză. Astfel, concurenții și asistenții trebuie să aibă cunoștințe de bază în limba engleză. În cazul în care aceștia nu posedă cunoștințe de limba engleză, comisia tehnică va intermedia dialogul în măsură posibilităților.

AADF nu își asumă responsabilitatea pentru traducerea sau interpretarea greșită a regulamentului și a indicațiilor primite de la juriu/comisia tehnică de către concurenți, asistenți sau orice alți eventuali traducători la care se va apela. În cadrul evenimentului nu vor exista traducători oficiali.

Competiția presupune realizarea a 3 probe: 2 probe surpriză, întrucât unele informații se transmit doar cu 5 minute înainte de începerea probei și a 3-a este cu temă anunțată. Pentru proba 3, concurentul își va pregăti structura decorativă în concordanță cu tema și specificațiile tehnice din regulament, pe cheltuiala sa, iar materialele pentru probele 1 și 2 vor fi puse la dispoziție de către organizatori.

Programul Cupei României de Artă Florală 2021:

Înregistrarea concurenților și pregătirea materialelor va avea loc în 22 octombrie 2021.

22 octombrie 2021

Proba 1 – probă surpriză (10.00-12.15)

Proba 2 – probă surpriză (14.00-15.30)

Proba 3 – compoziție florală (17.00-19.00)

Premierea concurenților (21.00)

Cină festivă (21.00)

Fiecare concurent are dreptul la un singur asistent. Taxa de participare este 2100 lei pentru non membri AADF și 1280 lei pentru membri AADF. Aceasta este destinată pentru: cheltuieli locație, taxe jurați, servicii catering (prânz, cină festivă – pentru concurent și asistent), cheltuieli de promovare. Cheltuielile de transport și cazare pe durata evenimentului revin concurentului, cu mențiunea că orarul de competiție trebuie respectat întocmai și nu se acceptă întârzieri.

Tematica probelor, cerințe specifice, precum și multe alte informații se găsesc în regulamentul competiției . Acesta poate fi solicitat la adresa de email: office@aadf.ro sau la numărul de telefon 0741 258 419.

Vizionarea competiției reprezintă o experiență de învățare fantastică . Lărgește orizonturile atât în plan profesional cât și în plan personal. Ocazia de a fi în prezența unor personaje de reper în floristică este benefică pentru cei care caută să se dezvolte că floristi.

La nivel de business, contactele care se stabilesc în acest cadru pot duce la noi oportunități de colaborare.

Accesul în zona de concurs este posibil doar prin achiziționarea unui bilet la demonstrația florală sau la unul din workshopuri. Informații despre program și bilete găsești aici 

REGULAMENT

Cupa României de Artă Florală 2021 este jurizată cu ajutorul sistemului 100 puncte, sistem folosit în majoritatea competițiilor naționale și internaționale la nivel european.  Întrucât jurizarea se face de către un juriu internațional, regulamentul competiției este redactat în limba engleză, iar comunicarea cu juriul se face de asemenea în limba engleză. Astfel, concurenții și asistenții necesită a avea cunoștințe de baza în limba engleză. În cazul în care aceștia nu posedă, comisia tehnică va intermedia dialogul în măsura posibilităților.

AADF nu își asumă responsabilitatea pentru traducerea sau interpretarea greșită a regulamentului și a indicațiilor primite de la juriu/comisia tehnică, de către concurenți, asistenți sau orice alți eventuali traducători la care se va apela. În cadrul evenimentului nu vor exista traducători oficiali.

Regulamentul Cupei României de Artă Florală conține informații detaliate despre modul de desfășurare a competiției:
–          Modalitate de înscriere, taxe
–          Reguli de desfășurare a competiției, inclusiv în etapa de pregătire a materialelor; când și în ce fel concurenții pot fi ajutați de asistent
–          Orar de desfășurare al evenimentului – intervale orare clare pentru descărcarea materialelor, etape de pregătire, probe propriu zise
–          Reguli de respectat în realizarea probelor competiției
–          Probe – tematică
–          Juriu, comisie tehnică, modalitate de jurizare, penalități
Premergător competiției concurenții au posibilitatea de a adresa întrebări legate de regulament comisiei tehnice în cadrul unei sesiuni, până a data de 14.10.2021.

Juriu

  • Ferenc Kruzslicz
    Ferenc Kruzslicz

    Ferenc Kruzslicz, un florist din Ungaria cu portofoliu bogat în evenimente internaționale. A început să studieze peisagistică și designul floral în adolescență și la 16 ani a câștigat primul premiu la campionatul național de juniori. Din 1996 încoace deține o florărie și a participat la multiple competiții naționale și internaționale în Europa și Canada, iar în 2003 a reprezentat Ungaria la Campionatul European în Spania.

    A susținut demonstrații florale, expoziții și prezentări în diverse țări din Europa și în Canada, Chile, China, Israel, Kazakhstan și Uruguay. Este membru în Asociația Floristilor din Ungaria din 2000. Din 2004 a fost ales membru în consiliul Florint. În ultimii 10 ani a fost prezent la campionate europene, la Eurofleurs, iar în 2019 a fost membru în Comisia Tehnică la World Cup în Philadelphia.

  • Anca Ungureanu
    Anca Ungureanu

    Spirit liber, dinamic, analitic și întreprinzător, Anca Ungureanu dorește să își pună în valoare și să împărtășească din cunoștințele și experiența acumulată în urma anilor de studiu, precum și să se asigure de perfecționarea sa continuă și susținută în domeniul designului floral.

    Anca este designer florist și profesor de floristică în București.

    A obținut numeroase certificări – la Boerma Instituut, Gregor Lersch Floral Design, European Master Certificate Belgium.

    Se poate mândri cu multiple participări la Fleuramour, IPM Essen, Winter Moments with Flowers. A susținut propriile demonstrații și a expus lucrări pentru publicul larg, având și un bogat portofoliu de participări la variate evenimente floristice la nivel mondial.

  • Ella Fodor
    Ella Fodor

    Din inima Maramureșului, iubitoare de tradiții și frumos, Ella Fodor este unul din floriștii cunoscuți și apreciați ai României. Este designer florist certificat European Master Certificate Belgium.

    Are multiple participari la festivaluri internaționale, cum ar fi Fleuramour sau Winter Moments și de nenumărate ori a făcut parte din echipe în proiecte internaționale.

Comisia tehnică

  • Oana Moimascu
    Oana Moimascu

    Fondatoarea companiei Extreme FlorEvents din Galați, mereu dornică de o evoluție continuă și performantă, deși absolventă de Științe Economice, Oana Moimascu a acordat o importanță aparte specializării profesionale în domeniul floristic. A participat la numeroase expoziții, cursuri de design și tehnică florală, sub îndrumarea multor designeri floriști internaționali de renume, atât în România, cât și în alte țări (Olanda, Belgia, Germania, Italia, Franța). Pe plan competițional, Oana a participat la concursuri naționale și internaționale :

    1. Concursul Internațional “Arteflorando” – 2017, Italia,

    2. Cupa României de Artă Florală – 2017, Sinaia

    3. Cupa României de Artă Florală – 2018, Sibiu

  • Ioana Mihai Nechifor
    Ioana Mihai Nechifor

    Ioana Nechifor a ales arta florală ca unic mod de exprimare în urmă cu aproape 13 ani. Determinarea și dorința de perfecționare i-au conturat în timp un portofoliu frumos ca florist și i-au adus satisfacția muncii sub formă de premii și aprecieri în România și în publicații de specialitate:

    – Locul I (Sibiu, 2018) și Locul III (Sinaia, 2017) la Cupa României de Artă Florală, Locul I (2017) și Premiul de Popularitate, Locul al II-lea (2016) la Concursul Național de Aranjamente Florale din România, București,

    – Lucrări de design floral contemporan publicate în albumul „Internațional Floral Art” și în revista „Fusion Flowers Magazine”

    – Câștigătoarea concursului de Wedding Design organizat de  We Are The Flower Factor, 2016

    – Membru fondator al AADF – Asociatia Antreprenorilor din Domeniul Floristic

    – Membru NAFAS – The National Association of Flower Arrangement Societies UK

    – Membru RHS – Royal Horticultural Society, UK

    – Membru in Comisia Tehnica la Cupa României de Artă Florală 2020, Cluj Napoca

    – Participări multiple la workshopuri și demonstrații cu designeri floristi din România și străinătate.

  • Alina Bălănescu
    Alina Bălănescu

    Alina s-a documentat mult de-a lungul timpului, participând la demonstrații florale și workshopuri. A susținut la rândul ei o demonstrație florala în cadrul Expoziției anuale a floriștilor de la Piatra Neamț din 2018 și s-a implicat în multe din evenimentele organizate de AADF – Asociația Antreprenorilor din Domeniul Floristic.

    În 2017 a câștigat premiul 1 la Cupa României de arta Florală, ediția I

    In 2018 a câștigat premiul publicului și locul doi la Cupa României de Artă Florală, ediția a II-a

    În 2019 a câștigat locul al II-lea la ediția a III-a a Cupei României de Artă Florală

Concurenți

  • ANAMARIA SAVIN
    ANAMARIA SAVIN

    Florist și administrator al societății Pastel Time SRL, Fălticeni, din 2018 până în prezent, deși în lumea florilor am intrat în 2014 și de atunci aceasta interacțiune mi-a marcat activitatea profesională. Am participat la workshop-uri, programe pentru dezvoltarea afacerilor cu flori și diverse evenimente floristice care m-au dezvoltat și prin care am învățat să lucrez cu florile, să administrez un business specific și să cresc ca și profesionist în acest minunat domeniu.

  • BIANCA MOLDOVAN
    BIANCA MOLDOVAN

    Sunt Bianca Moldovan și m-am născut la confluența celor două Târnave, în orașul pe care cu multă admirație Mihai Eminecu l-a numit ,,Mica Romă” , unde s-a născut Școala Românească, acolo, m-am născut și eu, la BLAJ, în data de 09 August. Am urmat atât cursurile scolii gimnaziale cât și cele liceale în orașul natal după care am continuat studiile la Brașov.

    Am îndrăgit florile de mică, îmi transmiteau o energie pozitivă și simțeam că locul meu este în preajma lor. Totuși după câteva experiențe în alte domenii de activitate am început o afacere în domeniul floristic, administrând ,,FLORĂRIA CASA FLORILOR. Am realizat că acesta este drumul pe care am să merg cu drag. Știind că în arta florală nu este suficient să fi autodidact m-am înscris și am urmat cursurile la FILOMENA FLOWER SCHOOL, unde am consolidat arta de a converti frumusețea florilor. Odată implementată sămânța dorinței de a învăța și a crește în acest domeniu am participat la experiențe de neuitat, printre care cele oferite TIMFLORALIS sau SIMFONIA LALELELOR Pitești și diferite workshop-uri și seminare.

    Sunt o fire romantică câteodată visătoare dar ambițioasă și perseverentă ca să nu spun ,,încăpățânată,, și mereu gata a înfrunta noi provocări. Muncesc cu drag în domeniul ales și florile îmi oferă permanent o sursă de inspirație. Dorința de a cunoaște mă ghidează spre o perfecționare constantă și spre noi orizonturi. Personalitatea mea se reflectă în seriozitatea realizării aranjamentelor, în grija permanentă pentru cei dragi, bucuria celor care sunt plăcut impresionați de ,,roadele” muncii mele.

  • BIANCA PETRE
    BIANCA PETRE

    Am 35 de ani și sunt din Sibiu, orașul în care m-am născut, crescut și format profesional.

    Din martie 2020 activez în domeniul floral, ca florist la City Flowers by Ioana, după ce 12 ani am activat în domeniul financiar – bancar.

    Am urmat numeroase cursuri de vânzări, de cunoaștere a clientelei și cursuri specifice domeniului financiar – bancar însă cele care au început să îmi definească activitatea mea profesionala ca florist sunt: cursul de formare în domeniul design floral timp de 3 luni, susținut de Ioana Nechifor în cadrul atelierului City Flowers și cursul “Online education program Floral Design – level 1 & 2” de Pim van den Akker și îmi doresc mult să mă dezvolt cât mai bine în acest domeniu, în care simt că mă regăsesc.

  • EVA BAROTI
    EVA BAROTI

    Am 43 de ani, sunt din localitatea Ciumani, jud. Harghita și de 14 ani activez în domeniul floral, administrându-mi propria afacere cu flori. În perioada 2003 – 2004 am urmat cursurile de decorator floral de la Odorheiu Secuiesc și din 2015 sunt maistru instructor.

    Florile fac parte din viața mea încă din copilărie și tot lângă ele mă dezvolt profesional și aduc bucurie celor din jurul meu. Participarea la numeroase workshop-uri, prezentări și evenimente floristice în Ungaria m-au format și m-au ambiționat să cresc mai mult ca și florist.

  • FLORENTINA RAȚIU
    FLORENTINA RAȚIU

    Din pasiune pentru flori am deschis o florărie în anul 2008. În anul 2015 am decis să înființez o noua firmă cu denumirea de „Blooming Love”, în Balotești, jud. Ilfov. În Florăria Blooming Love realizez cu dragoste și pasiune buchete de nunta, lumânări pentru cununie și botez, aranjamente florale, lumânări sculptate, aranjamente de decor.

     

  • MARIA BUNEA
    MARIA BUNEA

    Născută în 1979, am crescut voios într-o zonă frumoasă a României, mai exact în Maramureș, Săliștea de Sus.

    Din 1998 sunt absolventă de liceu și pregătită de viață, terminând Liceul Teoretic Bogdan Vodă din Vișeu de Sus, Maramureș, după care am luat drumul Clujului spre Universitatea Tehnică să mă fac “inginer”- ca mai apoi să mă îndrăgostesc lulea de flori și floristică.

    În anii 2000, mai exact în perioada 2001 – 2008 am învățat să muncesc și să vând, lucrând în diferite domenii pe departamentul de vânzări. La final de 2008 mi-am dat seama că a vinde înseamnă a prețui ceea ce ai și a oferi mai departe.

    Astfel, povestea florilor m-a luat prin surprindere și m-am îndrăgostit complet de verdețuri, flori, trandafiri și alte minunății.

    După 8 ani de muncă în atelier, mi-am dat seama că aveam nevoie de educație în domeniu așa că am întâlnit-o pe Filomena Brisc cu a ei școală de floriști, “Filomena Flower School”, pe care am și absolvit-o.

    După multe evenimente desfășurate în atelierul propriu, la Târgu Mureș, în 2018 și 2019 am făcut parte cu mare drag din echipa de floriști ai școlii care au dat viață celui mai mare festival de flori din România care avea loc anual la Timișoara, pe nume Timfloralis.

    În mai 2019 am făcut parte din minunata echipă de floriști care au lucrat la un proiect extrem de interesant și captivant, îndrumați fiind de designerul Nicu Bocancea.

    În septembrie 2019, am avut onoarea să fiu parte dintr-o echipă restrânsă de floriști veniți din partea Scolii “Filomena Flower School” în cadrul evenimentului de 900 de ani ai castelului Leeds, din Kent, UK. Proiectul a fost condus de echipa DK- Dennis Kneepkens & Mick Stube, oameni extrem de talentați și pasionați unde am realizat două proiecte de mari dimensiuni.

    În august 2020 am petrecut doua săptămâni minunate printre structuri și flori, alaturi de Tomas De Bruyne și Diana Toma EMC. Iunie 2021 mă găsește în Belgia în aceeași formulă unde am lucrat pentru revista New Trend.

    Povestea merge mai departe și în ianuarie 2021 am făcut un pas important și m-am înscris la European Master Certification, Belgia, în prezent fiind studentă.

  • RUXANDRA ALINA MOLIN
    RUXANDRA ALINA MOLIN

    Sunt un designer floral experimentat și auto-motivat, cu background în arhitectură. Cu o experiență de peste 7 ani în domeniul designului floral, orientat în cea mai mare parte pe designul evenimentelor, mă consider foarte bine organizată, creativă, un bun lider și am dobândit abilități de la oameni foarte buni, care, alături de personalitatea mea, mă ajută mă integrez bine în orice grup și să lucrez frumos în orice echipă.

    Din 2014 mi-am înființat propria companie, care a crescut rapid și a devenit una dintre cele mai cunoscute firme de evenimente din zona Timișului.

    În timpul pandemiei, am explorat mai mult opțiunea de a deveni un magazin de flori online, secțiune care astăzi este cea care menține această companie în plină dezvoltare și în creștere. De la început, am proiectat buchete de orice tip, piese centrale, am creat aranjamente sezoniere pentru diferite tipuri de ocazii, am proiectat și am creat colțuri foto, am asistat clienții în alegerea paletei de culori potrivite și am creat decoruri tematice pentru evenimente, am coordonat oferta de nevoi florale, am cumpărat flori și alte materiale, atât botanice, cât și auxiliare, am organizat ședințe foto, m-am ocupat de întâlnirile cu clienții.

  • SERGIU NICULA
    SERGIU NICULA

    Numele meu este Nicula Sergiu Marius, am 24 de ani și sunt din Comuna Săvârșin. Am fost tot timpul un iubitor de artă și frumos. De aceea, am ales să studiez la un liceu de profil și apoi să urmez o facultate de Design de produs în Timișoara, toate aceste studii m-au ajutat să îmi educ partea artistică, ca mai apoi să ajung să îmi urmez marea mea pasiune florile. Încă de mic florile mă strigau de fiecare dată când trecem pe lângă ele făcându-mă să le cunosc ca o iubire pură și liberă, inspirat și de iubirea bunicii mele pentru ele.

    În prezent lucrez de un an în București la Maison Dadoo locul în care am avut ocazia să îmi continui strânsa legătură cu florile din copilărie, să le cunosc mai bine și ca atunci, să le apreciez frumusețea varietatea și sensibilitatea lor.

    Acest concurs înseamnă pentru mine o oportunitate de a-mi arăta iubirea mea pentru flori punându-le în cea mai bună lumină într-o iubire reciprocă făcându-le cunoștință unele cu altele.

    Îmi va face o mare plăcere să particip la Cupa României De Artă Florală! Mulțumesc!

  • POP VALERIA ELENA
    POP VALERIA ELENA

     O sibiancă îndrăgostită din copilărie de întreaga biodiversitate a naturii, absolventă a Facultății de Ecologie și Protecția Mediului, pasionată de frumos, simplitate, culoare și emoție, e simplu, Vali. 

    Considerând educația floristică prioritară, alege să descopere lumea și mai fascinantă și provocatoare perfectionandu-se ca florist în cadrul Filomena Flower School. Participă în diverse prioecte și festivaluri naționale și internaționale, alături de colegi și floriști de renume, ca de ex. Timfloralis, Fleuramour. 

    Deține un atelier floral în Sibiu, “Belle Fleurs” Sibiu unde crează în armonie buchete și aranjamente ce aduc bucurie în sufletele oamenilor. 

    A ales să participe în acest an la Cupa României de Artă Florală după ce în anul 2019 a ocupat locul de asistent și a considerat că experiența este una cu siguranță, DE NERATAT. Emoția și bucuria de a fi alături de oameni cu care împărtășești aceeași pasiune fiind una, UNICĂ.

  • ANDREEA BURLACU
    ANDREEA BURLACU

    Eu sunt Andreea Burlacu, dar toată lumea îmi spune ”fata cu florile”. Le iubesc de când mă știu, dar am învățat să mă port cu ele și să le fac parte din fanteziile mele de mai bine de 10 ani. Nici nu știu când au zburat printre vase, foarfece, panglici, bureți și multe fire. Florile sunt cel mai bun maestru, te învață să ai răbdare, empatie și să vezi dincolo de aparențe. Dacă știi să le asculți, îți vor arăta lumi încă neexplorate, în orice colț de florărie sau de depozit și te vor ajuta să creezi magie pentru tine, dar mai ales pentru cei din jur. Să fiu florist e mai mult decât un job, e un fel de a fi, de a vedea și de a simți diferit. E un mod de exprimare a tot ceea ce se ascunde în universul interior al fiecăruia dintre noi.

    Cum ar spune Antoine de Saint-Exupéry: ”Devenim responsabili de ceea ce îmblânzim”, iar noi avem harul de a da sens unora dintre cele mai delicate și mai frumoase lucruri pe care natura ni le oferă spre admirație și bucurie pură.

Contactează-ne

Trimite-ne mesajul tău, iar noi îți vom răspunde în cel mai scurt timp posibil. Îți mulțumim!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search