EDIȚIA A V-A / SINGURA COMPETIȚIE NAȚIONALĂ PENTRU FLORIȘTI
Cupa României de Artă Florală este singura competiție națională din domeniul floristic din România organizată de Asociația Antreprenorilor din Domeniul Floristic. AADF este membru FLORINT (International Florist Organisation), organizație non-profit care unește asociații de floriști din peste 20 țări europene.
Scopul competiției este acela de a evalua nivelul de cunoștințe specifice designului floral, îndemânarea și creativitatea floriștilor din România în aplicarea acestor noțiuni în realizarea de compoziții florale cu temă prestabilită. Competiția presupune și realizarea a două compoziții cu temă surpriză.
Evenimentul va avea mai multe componente: concurs, expoziție, workshop-uri, demonstrații și ateliere, socializare și networking. Tema centrală a evenimentului din acest an este SUSTENABILITATEA.
A deveni o afacere sustenabilă nu este ușor, dar merită fiecare efort necesar. Noi le vom asigura generațiilor viitoare o planetă mai bună, iar aceasta este o moștenire de lăsat în urmă! Astfel, abordarea acestei teme dă frâu liber imaginației concurenților pentru a gândi sustenabil, frumos, tehnic și autentic fiecare lucrare conform probelor!
Sistemul de jurizare (100 Point System) este cel folosit de către FLORINT (International Florist Organization) și presupune acordarea unui număr de maxim 100 puncte după următoarele criterii: idee, culoare, compoziție și tehnică. Prezența juriului internațional format din floriști profesioniști creează oportunitatea acumulării de informații ce aduc plus de valoare la orice nivel de experiență.
Competiția în sine reprezintă este o experiență excepțională de educare și învățare, iar participarea la această competiție este modalitatea ideală pentru fiecare florist de a-și pune în aplicare cunoștințele și tehnica îmbinându-le cu creativitatea.
Scopul acestui concurs este a pune în lumină valoarea și măiestria tehnică a floriștilor concurenți!
Lărgește orizonturile atât în plan profesional cât și în plan personal, setează noi limite și le depășește pe cele existente. Ocazia de a fi în prezența unor floriști naționali și internaționali de mare notorietate este extraodinară pentru cei care caută să se dezvolte ca floriști. La nivel de business, contactele care se stabilesc în acest cadru pot duce la noi oportunități de colaborare, networking-ul fiind esential la acest eveniment!
Dată fiind componența internațională a juriului, regulamentul de concurs este în limba engleză, iar comunicarea cu juriul se face de asemenea în limba engleză. Astfel, concurenții și asistenții trebuie să aibă cunoștințe de bază în limba engleză. În cazul în care aceștia nu posedă cunoștințe de limba engleză, comisia tehnică va intermedia dialogul în măsură posibilităților.
Regulamentul Cupei României de Artă Florală conține informații detaliate despre modul de desfășurare a competiției:
– Modalitate de înscriere, taxe
– Reguli de desfășurare a competiției, inclusiv în etapa de pregătire a materialelor; când și în ce fel concurenții pot fi ajutați de asistent
– Orar de desfășurare al evenimentului – intervale orare clare pentru descărcarea materialelor, etape de pregătire, probe propriu zise
– Reguli de respectat în realizarea probelor competiției
– Probe – tematică
– Juriu, comisie tehnică, modalitate de jurizare, penalități
Premergător competiției concurenții au posibilitatea de a adresa întrebări legate de regulament comisiei tehnice în cadrul a două sesiuni.
Tematica probelor, programul și toate anexele necesare precum și multe alte informații se găsesc în regulamentul competiției.
Descarcă de mai jos Regulamentul și toate documentele esențiale pentru a știi totul despre competiție!
PROGRAM EVENIMENT
- 15.11.2023 – înregistrare concurenți, recepție materiale, pregătiri probe, workshopuri (programul exact urmează a fi comunicat odată cu regulamentul)
- 16-17.11.2023 – desfășurarea probelor, workshopuri, premierea, recepția de gală
- 18.11.2023 – expoziție florală & workshop recreativ pentru comunitate, battle floristic
Fiecare concurent are dreptul la un singur asistent. Taxa de participare este 2800 lei pentru non membri AADF și 2200 lei pentru membri AADF.
Taxa este destinată costurilor de organizare: cheltuieli locație, taxe jurați, servicii catering (prânz, cină festivă – pentru concurent și asistent), cheltuieli promovare. Taxa nu include costuri de cazare și transport.
Pentru îndeplinirea procedurii de înscriere, concurenții sunt rugați să completeze Anexa 1 a Regulamentului, formular de înscriere și să semneze formularul GDPR.
Pentru rezervarea locului se va achita taxa aferentă înscrierii, în termen de 2 zile de la emiterea facturii. Locurile sunt limitate.
Depășește-ți limitele! Treci la următorul nivel, du-ți munca, tehnica și creativitatea tot mai sus!
PARTENERI
PARTENERI
-
Ferenc Kruzslicz
Președinte, Ungaria
Ferenc Kruzslicz – Hungary
Ferenc Kruzslicz won his first junior national championship when he was 16 years old. He has since become a master in floral art and International Certified Judge in Floristry Design (INCJFD). Ferenc has participated in several national and international competitions in Europe and overseas. He represented Hungary at the 2003 European Cup in Spain. Ferenc has been a board member of the Hungarian Florist Association since 2000. He was elected as a board member of the International Florist Organization (FLORINT) in 2004 for 8 years and served as the organization’s manager in 2013. In the past 2 decades, Ferenc was a Technical Committee member of numerous EUROFLEURS, European Championships and World Cups.
Ferenc Kruzslicz a câștigat primul său campionat național de juniori la vârsta de 16 ani. De atunci, a devenit un maestru în artă florală și un jurat certificat internațional în design floristic (INCJFD). Ferenc a participat la mai multe competiții naționale și internaționale în Europa și peste ocean. A reprezentat Ungaria la Cupa Europei din Spania din 2003. Ferenc este membru al consiliului de administrație al Asociației Floriștilor din Ungaria din anul 2000. A fost ales ca membru al consiliului de administrație al International Florist Organization (FLORINT) în 2004 pentru 8 ani și a ocupat funcția de manager al organizației în 2013. În ultimele 2 decenii, Ferenc a fost membru al Comisiei Tehnice la numeroase Competiții EUROFLEURS, Campionate Europene și Cupe Mondiale.
-
Tamas Vigh
Membru al juriului, Cehia
Freelancer florist, president of Slovak Association of Florists
- Tamás is the 4th generation of florists and gardeners in his family. He is coming from the south region of Slovakia. Actually he was born as a florist :D
- 2015 – 2023 – florist studio and shop in Brno
- University degree in Aesthetic at Masaryk University Brno
- Slovak national champion in floristry in years 2010 and 2011
–
Florist independent, președinte al Asociației Slovace a Floriștilor
– Tamás este a 4-a generație de florari și grădinari din familia sa. El vine din regiunea de sud a Slovaciei. De fapt s-a nascut ca florar :D
– 2015 – 2023 – studio și florărie în Brno
– Diplomă universitară în Estetică la Universitatea Masaryk Brno
– Campion național slovac la floristică în anii 2010 și 2011
-
Ela Petrinic
Membru al juriului, Croația
After graduating from Florist high school in 1997 and Economy high school in 2000 Ela Petrinic opened her own Florist shop and has made many successful events (weddings, floral exhibitions and different floral events) since. Along the years Ela has successfully attended floral workshops and different schools for florists. Ela is President of the guild of florists in Chamber of crafts Zagreb since 2016, and Head girl of section of florists in Chamber of trades and crafts Zagreb starting 2022 representing, promoting and harmonizing common interests of florist. In this period of time Ela has organized competitions of florists in Zagreb where she won 3rd place on Floraart 2017. Ela was also an assistant to competitor during Europa Cup in 2022 held in Katowice Poland.
După ce a absolvit liceul de Floristică în 1997 și liceul de Economie în 2000, Ela Petrinic și-a deschis propria florărie și de atunci a realizat numeroase evenimente de succes (nunti, expoziții florale și diferite evenimente florale). De-a lungul anilor, Ela a participat cu succes la ateliere florale și la diferite școli de floristică. Ela este președintele breslei florarilor din Camera Meșteșugurilor Zagreb din 2016, și șefă de secție a floriștilor din Camera de meserii și meșteșuguri Zagreb începând cu 2022, reprezentând, promovând și armonizând interesele comune ale floristului. În această perioadă, Ela a organizat concursuri de floriști în Zagreb unde a câștigat locul 3 la Floraart 2017. Ela a fost și asistentă a unui concurent în cadrul Europa Cup din 2022, organizată la Katowice, Polonia.
-
Fodor Ella
Președinte, România
Ella Fodor, o prezență importantă în floristica din România, floristul care îmbină frumos tradiția românească cu accentele modernismnului, un om pentru care cutuma străveche contează iar simplitatea este definiția supremă a luxului.
_____
Din 2015 este EMC (European Master Certification) iar experiența ei la evenimente naționale și internaționale este vastă.
2015, 2016, 2018 – Wintermoments
2017, 2019 – Fleuramour, Belgia
2018 – Crystal and Flowers, Liege
2019 – Cupa Mondială din Philadelphia 2019, alături de echipa Fleurcreatif
2019 – Blossoming Herkenrode, Belgia – organizare, design si membru in juriul pentru concursul de buchete
2019 – Timfloralis Timișoara, România
În România a participat la Cupa României de Artă Florală începând cu 2018, la Sibiu când a fost în Juriul Tehnic!
2020 – în juriu alături de Nicu Bocancea și Anca Ungureanu – Concurs AADF / Înapoi spre viitor
2021 – juriu alături Ferenc Kruzslicz /Anca Ungureanu
2022 – Juriu Tehnic la Piatra Neamt, eveniment organizat de AADF/ Curs pentru Concurs, ediția I
_________________
Ella este Președința Juriului Tehnic în acest an al Cupei României de Artă Florală, astfel că ne vom bucura de cunoștințele, precizia și obiectivitatea cu care Ella va juriza concurenții.
-
Joanna Kiedacz
Membru al Comisiei tehnice, Polonia
Joanna Kiedacz, a master of floristry and a certified judge of Florint (I International Botanical Cup, Postgraduate Studies in Floristry at the University of Agriculture, and others). Engaged in the development of the floristry industry in Poland through her membership in the board of the Polish Florists’ Association.
For many years, she has continuously developed her floral knowledge and skills, leading to the achievement of the title Florist of the Year 2022 Polish Florists’ Association.
As an ambitious person who enjoys creative challenges, she has participated in numerous floral competitions and championships (Vice-Champion of the Floristic Championships of Poland, 1st place in the Floristic Fascinator competition, 2nd place in the Polish eliminations of the Visegrad Oasis Cup). Successfully running a flower shop in Krakow for 12 years.
Joanna Kiedacz este maestru în floristică și jurat certificat Florint (studii postuniversitare în floristică la Universitatea de Agricultură și altele). S-a angajat în dezvoltarea industriei floristice din Polonia prin calitatea de membru al consiliului de administrație al Asociației Floriștilor din Polonia.
Timp de mulți ani, ea și-a dezvoltat continuu cunoștințele și abilitățile florale, ducând la obținerea titlului de Floristul Anului 2022, acordat de Asociația Floriștilor din Polonia.
Ca o persoană ambițioasă, care se bucură de provocările creative, a participat la numeroase competiții și campionate florale (Vicecampioană la Campionatele Floristice din Polonia, locul 1 la concursul Floristic Fascinator, locul 2 la Visegrad Oasis Cup). Conduce cu succes o florărie în Cracovia timp de 12 ani.
-
Ionela Sînmihăian
Membru al Comisiei Tehnice, România
- Florist cu nume de floare: Narcisa :D
- Designer floral la Atelier Design Filomena Brisc din 2009 până în prezent
- Instructor-preparator formare { trainer} în cadrul școlii Filomena Flower School de la începuturile acesteia
- Particpiat cu rolul de lider de echipă în festivaluri precum: câteva ediții Timfloralis Timișoara, Simfonia Lalelelor Pitești, Spring Time Reșita, Leeds Castel Festival of Flowers, în toate acestea fiind înconjurată de colegi floriști și foști studenții ai școlii noastre
- Organizator și coordonator în cadrul mai multor evenimente structurate de A.A.D.F
Concurenți
-
Bianca Moldovan
Sunt Bianca Moldovan și m-am născut la confluența celor două Târnave, în orașul pe care cu multă admirație Mihai Eminecu l-a numit ,,Mica Romă” , unde s-a născut Școala Românească, acolo, m-am născut și eu, la BLAJ, în data de 09 August. Am urmat atât cursurile scolii gimnaziale cât și cele liceale în orașul natal după care am continuat studiile la Brașov.
Am îndrăgit florile de mică, îmi transmiteau o energie pozitivă și simțeam că locul meu este în preajma lor. Totuși după câteva experiențe în alte domenii de activitate am început o afacere în domeniul floristic, administrând ,,FLORĂRIA CASA FLORILOR”. Am realizat că acesta este drumul pe care am să merg cu drag. Știind că în arta florală nu este suficient să fii autodidact m-am înscris și am urmat cursurile la FILOMENA FLOWER SCHOOL, unde am consolidat arta de a converti frumusețea florilor. Odată implementată sămânța dorinței de a învăța și a crește în acest domeniu am participat la experiențe de neuitat, printre care cele oferite TIMFLORALIS sau SIMFONIA LALELELOR Pitești și diferite workshopuri excepționale cu Alex Choi, Nicu Bocancea, Slava Rosca, Ella Fodor și diferite seminare. Am participat la Cupa României de Artă Florală în 2021 și de asemenea la Concursul Internațional Botanica Cup Debrecen 2022 unde am devenit vicecampioan ocupând locul II.
Sunt o fire romantică câteodată visătoare dar ambițioasă și perseverentă ca să nu spun ,,încăpățânată,, și mereu gata a înfrunta noi provocări. Muncesc cu drag în domeniul ales și florile îmi oferă permanent o sursă de inspirație. Dorința de a cunoaște mă ghidează spre o perfecționare constantă și spre noi orizonturi. Personalitatea mea se reflectă în seriozitatea realizării aranjamntelor, în grija permanentă pentru cei dragi, bucuria celor care sunt plăcut impresionați de ,,roadele” muncii mele.
-
Bianca Petre
Îmi place să mă prezint Bianca Petre de la City Flowers by Ioana, așa cum o fac în fiecare zi de 3 ani. Înainte eram Bianca Petre, un economist foarte dedicat, dar căruia parcă mereu îi lipsea ceva.
Ioana Nechifor este cea care a intrat cu flori în viața mea acum 10 ani când mi-a organizat nunta. Pasiunea, energia și entuziasmul ei mi-au rămas în suflet, și deși mi se părea de neatins acest domeniu, la 7 ani distanță, am schimbat complet traiectoria.
Limbajul florilor este preferatul meu, astfel pot transmite cele mai sincere emoții și pot spune povești. Este plăcut să mă regăsesc, să mă pot exprima așa cum simt și ăsta cred că este marele plus pentru mine ca om, să simt că mă aflu la locul potrivit în domeniul potrivit.
Sunt recunoscătoare pentru toată increderea Ioanei în mine, așa am ajuns să am șansa să concurez la Cupa României în 2021, să urmez Curs pentru Concurs în 2022, să particip ca vizitator la Cupa Europei în Polonia și la Cupa Mondială în Anglia.
Este o bucurie să organizăm Festivalul Flori pe Scări în Sibiu, iar participarea la Florall – Festivalul artei florale – din Timișoara de anul acesta mi-a rămas în suflet. Toate aceste experiențe la care am putut participa în acești 3 ani, toți oamenii din domeniu pe care îi admir și pe care am avut ocazia să îi cunosc, au adus un plus de valoare vieții mele.
Participarea mea la Cupa României este o competiție pentru mine cu mine însămi, pentru evoluție, pentru depășirea propriilor limite și a celor mai mari emoții. În același timp este prilejul cel mai bun de a-i revedea pe toți floriștii de la care mereu am ceva de învățat.
Abia aștept, cu siguranță această experiență îmi va rămâne mereu în suflet!
-
Bostina Georgeta
Vârsta este doar un număr, mă numesc Georgiana și locuiesc într-un frumos oraș pe malul Dunării, înconjurată de un relief versatil!
Stilul meu de viață este cu și despre flori!
Iubesc ceea ce fac!
Am participat la diferite workshopuri și proiecte florale alături de oameni care au aceiași pasiune pentru frumos!
This is me, follow your dreams!
-
Demeter Izabella
Numele meu este Demeter Izabella, lucrez în domeniul floristic din anul 2014.
Dorința de a fi mai bun, de a lucrea mai frumos, de a învața tehnicile corecte m-au condus la Filomena Flower School, unde în anul 2021 am avut șansa să încep acest drum în arta frumosului, cu o perspectivă nouă față de ce am practicat până atunci. Cu respect și recunoștință pot spune că pe parcurs am cunoscut oameni extraordinari, care mi-au oferit la timpul potrivit suport și oportunitate de a evolua. Astfel am ajuns să fac parte din echipa floristului Ivan Bergh în proiectul Fleur Amour din 2022, iar în acest an am participat la festivalul Leverano In Fiore, unde am lucrat tot cu el la decorarea orașului.
Dețin o florărie în orașul Târgu Mureș și scopul meu în acest domeniu este să aduc frumosul în casele oamenilor, prin diferite creații florale, care să poarte amprenta imaginației mele și o bucată din sufletul meu.
-
Gavriluță Andreea
Mă numesc Andreea Gavriluță, locuiesc în Bacău și sunt omul din spatele atelierului de flori Firfior.
Îmi place să creez pentru a fi împreună, asta mă inspiră. Mă gândesc mereu la idei noi pentru a menține lucrurile vii și în continuuă evoluție, motiv pentru care am decis să urmez cursurile școlii de floristică Filomena Flower School pentru a înțelege mai în amănunt tehnicile din spatele unui design floral.
Cred în faptul că poți progresa doar dacă ai curajul să storci fiecare picătură din orice oportunitate posibilă, de aceea m-am implicat în mod activ și responsabil în multitudinea de proiecte care m-au ajutat să cresc profesional – Timfloralis, proiecte alături de echipa Florariei Iris, asistent în cadrul seminariilor și workshopurilor organizate de Filomena Flower School
Decizia de a participa la Cupa de Artă florală a României este despre a-mi lărgi zona de confort, care, într-un final, m-a făcut să înțeleg că este singurul pas firesc către evoluție.
-
Iosipescu Andra
Andra Iosipescu, îmi pare bine de cunoștință!
Peisagist de meserie, sunt defapt parte din echipa BROTHERIE, la Sighișoara, business pe care l-am pornit împreună cu prietena mea din pasiune și din dorința de a face ceva al meu, al nostru, ceva diferențiat de ce exista pe piața locală.
Cu o super atenție la detalii și implementarea clară a conceptului, colegele mele spun că sunt adepta structurilor și creațiilor wow care să ofere impactul cuvenit locațiilor prin povestea unică creată cu fiecare cerință în parte. Eu sunt de acord cu ele
Responsabilă de creionarea conceptelor în echipa #brotherie, fiecare eveniment ia viață de la o schiță. Participarea în proiecte pentru Timfloralis în 2018 și 2019 au fost clar o rampă de lansare pentru mine în floristică, descoperind ce minunății pot face florile, sârmele, natura, crengile și mâna omului.
Din 2021 sunt cursant al programului EMC (European Master Certification) sub îndrumarea Thomas de Bruyne. De când există #brotherie din 2017 îmi doresc să știu, să cunosc clar termeni, denumiri, tehnică, culoare, asociere, să dețin eu 100% informația fără de care nu aș reuși să obțin rezultatele dorite. Așa sunt și în viața de zi cu zi, extrem de motivată și hotărâtă atunci când îmi doresc să obțin ceva.
Îmi doresc să devin designer florist și să particip la cât mai multe competiții florale atât la nivel național, cât și internațional, pentru dezvoltarea ca și om dar și ca antreprenor care a pornit un business de la zero. Vreau să-mi depășesc limitele cu privire la timinguri, deadlineuri și procese de execuție.
Participarea la proiectele sub îndrumarea Filomena Flower School și ulterior Nicu Bocancea au fost/sunt pentru mine trepte pe care le tot urc și care mă transformă zilnic. De la fiecare învăț ce consider eu că mă ajută, filtrez bine oamenii din jurul meu precum și informația. În noiembrie 2022 am participat la Curs pentru Concurs organizat de AADF, unde sunt membru din anul 2018, tocmai pentru a-mi demonstra că pentru evoluție este nevoie de exercițiu și muncă!
Forward, Move Forward!!!
Andra
-
Ispas Amalia
Numele meu este Ispas Amalia Ioana, am 28 de ani, născută și crescută lângă mare, în Constanța.
Am fost atrasă mereu de artă, de frumos, încă din copilărie, însă am neglijat mult timp aceasta latură creativă a mea și m-am îndreptat către facultatea de Jurnalism din cadrul Universității București. Întâmplarea a făcut să îmi găsesc adevărata vocație in facultate, dar nu în băncile ei, ci într-un depozit de flori din Constanța. La vremea aceea doar urmăream ce se întâmplă acolo, cum se lucrează, și „mă jucam” cu florile în unele zile.
Viața mea a fost un du-te-vino între flori și ce credeam eu că trebuie să fac cu adevărat. Timpul mi-a arătat că adevărata mea dragoste este meseria de florist și că vreau sa fac asta tot restul vieții mele.
Am lucrat în două florării din Constanța, timp de 2 ani, cu pauză între ele pentru că încă încercam să îmi găsesc adevărata identitate, însă visam să am o florărie a mea.
Pentru că am devenit mămică, am amânat acest vis, însă din noiembrie anul trecut sunt administratorul florariei Madame Ambrosia -Urban flower shop-.
Mi-am înțeles adevărata valoare participând la festivalul Florall în cadrul show-ului, cu o rochie de flori intitulată „Sufletul Pădurii”.
Am participat la un singur curs, în septembrie, acest an, la Iași, curs susținut de domnul Nicolae Agop și organizat de doamna Dăncianu Adina.
Am ales să particip la Cupa României la Artă Florală pentru că știu că va fi o experiență unică, îmi doresc să evoluez și să mă provoc în fiecare secundă din viața mea.
Va mulțumesc!
Ispas Amalia Ioana
-
Mihaela Furtuna
Acum 25 ani Mihaela Furtună devenea licențiată în Relații Economice Internaționale cu intenția de a negocia și semna contracte cu parteneri din străinătate.
Cunoștințele dobândite în timpul facultății și abilitățile sale au ajutat-o să gestioneze fonduri europene pentru domeniul transporturilor. Însă, odată cu venirea pe lume a celui de-al doilea copil, Mihaela a schimbat poziția de director în cadrul Ministerului Transporturilor cu cea de mamă și și-a dedicat tot timpul creșterii copiilor.
Dar pasiunea pentru plante a determinat-o pe Mihaela să se înscrie la cursurile Facultății de Horticultură, facultate pe care a finalizat-o cu prezentarea lucrării de licență dedicată bijuteriilor florale pentru care a obținut nota 10.
Și pentru că în timpul Facultății de Horticultură a aflat despre arta florală și despre diversitatea și provocările acestui domeniu, ea a dorit să aprofundeze domeniul mergând la cursuri, workshop-uri, masterclass-uri susținute de master floriști recunoscuți pe plan internațional. Astfel, stilul sau de lucru și l-a dezvoltat și îmbunătățit continuu prin interacțiunea cu Sanda Lazur, Andreea Stor, Raluca Sandu, Alina Neacșa, Pim van der Akker, Tomas de Bruyne, Leopoldo Gomez, Ercole Moroni, etc.
A făcut parte din echipele de floriști care au creat decoruri florale la Balul Prinților și al Prințeselor din Monaco, la Hortus Flower Show de la USAMV, la Wedding Destination din Sicilia, la cea mai mare nuntă din Piatra Neamț PortoWedding, la Fleuramour, etc.
Anul acesta Mihaela Furtună a obținut European Master Certification din partea lui Tomas de Bruyne după ce a promovat mai multe examene.
Pentru a-și îmbunătăți tehnicile și a primi idei creative de design floral, a participat ca vizitator la Campionatul Mondial de Artă Florală de la Manchester. Aici a avut ocazia nu numai să îi vadă performand pe cei 20 concurenți la treabă, dar a și luat parte la atelierele susținute de Frederic Dupre și Bart Hassam unde a învățat noi tehnici de realizare a structurilor pentru aranjamentele florale.
A creat brandul Atlasul cu Petale în urmă cu 7 ani din pasiune, însă în timp acesta a devenit un business în sine și o continuă provocare.
Atlasul cu Petale este locul unde Mihaela se încarcă cu energie – preia energia brută a florilor și o transformă în aranjamente florale prin care își dorește să transmită emoții și vibrații pozitive celor care le privesc și le primesc.
Intenția sa este de a se dedica creării de decoruri florale atât pentru evenimentele private, cât și corporate, dar și de a împărtăși celorlalți floriști din cunoștințele pe care le-a dobândit prin intermediul demonstrațiilor florale, dar și a cursurilor pe care le va pregăti în viitorul apropiat.
https://www.facebook.com/AtlasulcuPetale
https://www.instagram.com/Atlasulcupetale
https://www.linkedin.com/company/atlasul-cu-petale
-
Molendac Vlad
Sunt Vlad și sunt despre artă, răbdare și pasiune. Am studiat arta practic întreaga mea viață, începând cu Liceul de Artă. Apoi mi-am luat diploma de licență în arhitectura peisagistică, scufundându-mă adânc în lumea designului și a naturii.
Dar nu m-am oprit aici. Foamea mea de cunoștințe m-a determinat să urmez o diplomă de master în etologie, antropologie culturală și folclor. Acest amestec unic de domenii mi-a dat o înțelegere profundă a modului în care cultura și natura se intersectează.
Călătoria mea ca florist a început când aveam doar 16 ani. Am lucrat cu flori și plante de atunci. În 2021, mi-am unit forțele cu Nicu Bocancea la Florăria Iris, unde am creat împreună aranjamente florale frumoase.
Sunt originar din Brașov, dar acum numesc Bucureștiul acasă. Acest oraș plin de viață a devenit pânză pentru expresia mea artistică, combinând expertiza mea în arhitectura peisajului, etologie, antropologie și folclor.
Dar permiteți-mi să vă spun, adevărata mea dragoste constă în plante și flori. A fi florist nu este doar o meserie pentru mine; este o modalitate de a-mi exprima legătura profundă cu lumea naturală. Fiecare aranjament pe care îl creez spune o poveste unică, împletind fundalul meu bogat în artă și cultură.
Viața mea este o sărbătoare a frumoasei armonii dintre diversele mele activități academice și pasiunea mea neclintită pentru lumea plantelor. Îmi cultiv în mod constant creativitatea și Bucureștiul oferă fundalul perfect pentru demersurile mele artistice.
În povestea mea de viață, fiecare petală, frunză și pensulă se reunesc pentru a crea o capodoperă care celebrează fuziunea dintre artă, natură și cultură.
-
Monica Havrila
I graduated from the Babes-Bolyai University Cluj-Napoca, obtaining bachelor and MSc degrees in chemistry and physics. Worked as a florist since 2002. Between 2020 -2022 I attended Filomena Flower School. Obtained a landscape architect degree from the University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca in 2022.
Am absolvit Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, obținând diploma de licență și master în chimie și fizică. Lucrez ca florist din 2002. Intre 2020 -2022 am urmat cursurile Filomena Flower School. Tot în 2022 am obținut diploma de arhitect peisagist de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca.