Dorin Zăgrean si Cătălina Mincu despre a fi membru in A.A.D.F.
De ce te-ai înscris în A.A.D.F? Cum vezi viitorul A.A.D.F?
Continuăm seria răspunsurilor pentru cele două întrebări din partea unui membru A.A.D.F. Acestea reliefeaza importanța existenței și evoluției acestei comunități!
Dorin Zăgrean e membru fondator. Catalina Mincu este unul din cei mai noi membri A.A.D.F. Scopurile sunt comune!
Dorin Zăgrean –Fondator al A.A.D.F – Heemskerk Flowers Romania
În urmă cu 13 ani am intrat în acest domeniu. După scurt timp, am constatat dificultatea de a rezista pe piață din cauza traficului ilegal de flori și a diletantismului multor clienți (florarii sau organizatori de evenimente). Cu toate acestea, am avut plăcerea să cunosc și adevărați profesiniști care se luptau să facă din acest domeniu un mediu sănătos de business și o adevărată artă, în cazul floriștilor.
Faptul că am întâlnit astfel de profesioniști, care și ei se confruntau cu aceleași probleme pe piață, m-a determinat să creez această Asociație a Antreprenorilor din Domeniul Floristic. Am considerat că este necesar să se creeze o conexiune sănătoasă între floriști, furnizori, producători de flori și alți prestatori de servicii din domeniu, pentru ca împreună să putem identifica și rezolva problemele cu care ne confruntăm. De asemenea, am considerat că latura educațională (cursuri, concursuri, workshopuri) poate fi abordată cu mai mult profesionalism și performanță în cadrul unei asociații decât în mod disparat, pe cont propriu.
Tot ceea ce s-a făcut până acum în asociație, a dovedit că se poate acționa benefic în acest domeniu, dacă suntem uniți și dacă avem viziuni comune. Am convingerea că oamenii de business din domeniu, profesioniștii, cei care caută însănătoșirea și dezvoltarea acestei industrii, vor conștientiza acest fapt și vor adera la asociație în număr cât mai mare.
Chiar dacă poate părea utopic, eu continui să cred că vom ajunge la momentul în care, în cadrul A.A.D.F, se va crea acel circuit între floriști, furnizori, producători, în care floristul să-și etaleze valoarea prin intermediul cursurilor, workshopurilor, concursurilor iar furnizorul/producătorul să-i ofere cele necesare în schimbul publicității, promovării.
De asemenea, sunt convins că la un moment dat vom fi suficient de mulți și de puternici pentru a putea solicita instituțiilor statului să intervină la nivel legislativ și fiscal pentru a sprijini și proteja afacerile din acest domeniu față de comerțul ilegal și diletantismul caracteristic multor ”pseudofloriști”
Catalina Mincu – AN-CA EVENTS
Am cunoscut asociația la Sibiu în 2018, în contextul Cupei României de Artă Florală. Ce am înțeles încă de atunci?! Că AADF putem fi doar ÎMPREUNĂ, o COMUNITATE, că AADF nu e o „entitate” care să ne dea, să ne facă, să ne ajute. O comunitate, din punctul meu de vedere înseamnă schimbarea propriei gandiri și asumarea(conștientizarea) unei mentalități deschise prin care întrebarea corectă este CU CE POT EU SĂ AJUT? și/sau ce am eu de oferit valoros. Principiul de baza este că NOI, mai mulți oameni(din spatele afacerilor noastre) încercăm împreună să facem pentru NOI lucruri care să ne ajute și implicit industria se dezvoltă.
Am înțeles că viitorul meu este despre comunitate, că pot găsi soluții pentru nevoile afacerii mele, dacă sunt înscrisă în AADF, că doar în acest mod se pot schimba legile, că practic pot ajuta la creșterea afacerii mele, dacă mediul de afaceri crește, în general. Consider, astfel, cotizația de 600lei/an o investiție.
Eu, personal, am înțeles că stând pe margine, nu o să se poată schimba nimic, niciodată! Așa că, în ianuarie, la începutul acestui an, am ales să mă alătur A.A.D.F și după ce am devenit membru, am înțeles din actul constitutiv și statut că asociația există și lucrează pentru și prin membrii săi. Conform acestora, eu că membru am obligativitatea de a respecta confidențialitatea documentelor interne, care toate sunt transparente și cu acces pentru membri.
M-am înscris în AADF nu pentru a cere ceva, nu pentru a aștepta ceva, nu pentru a „bate cu pumnul în masă”, ci pentru A CONTRIBUI, cu ce pot – cu educația mea, cu experiența mea de 15 ani în domeniu, cu abilitățile mele, cu timpul meu și mai presus de toate cu sufletul meu.
Așa cum în viață nimic nu e întâmplător, încerc să învăț și mai ales, să conștientizez „lecțiile” și din orice perioadă foarte bună sau mai puțin bună, să fiu capabilă să
urmăresc concluziile pozitive, care mă fac să evoluez, să mă dezvolt și să merg mai departe.