În dialog cu British Florist Association

 In Blog


Asociația floriştilor britanici – despre perioada pandemiei

Experiența din domeniul floristic a altor țări din spațiul european, în această perioadă este importantă, pentru a putea avea o imagine de ansamblu asupra acestei industrii.

Asociația Antreprenorilor din Domeniul Floristic din România este membru candidat Florint – organizația care reprezintă asociațiile de floriști din peste 20 de țări, în principal din Europa, care pledează în numele sectorului și promovează această industrie.

Am solicitat și am primit, prin amabilitatea colegilor noștri, un punct de vedere despre situația din Marea Britanie, de la B.F.A. , care reprezintă sectorul specific al domeniului floristic, membru Florint.

Din ce an funcționează această organizație? Am sărbătorit 100 de ani în 2017. Deși numele asociației s-a schimbat de-a lungul timpului, suntem în continuare aceeași asociație.

Ce acoperire națională aveți?! Care este procentul de membri înregistrați în asociație, comparativ cu numărul total de antreprenori florişti din întreaga țară? Avem aproximativ 7000 de membri, antreprenori în domeniul floristic și aceștia reprezintă 10% din numărul total, din Marea Britanie.

Este domeniul floristic din Marea Britanie, bine reglementat din punct de vedere legislativ, privind specificul profesiei de florist/designer floral? Nu avem licențe specifice pentru afaceri cu flori în Marea Britanie, deci existǎ designeri florali neînregistrați și care nu sunt calificați și folosesc denumirea de „Florist”. IoPF (Institute of Professional Florist) reglementează criteriile de aplicare a calității de membru IoPF, care face parte din BFA.

Care sunt etapele parcurse, cursurile recunoscute la nivel național, pentru profesia de florist/designer florist? Sunt multe calificări pentru a le enumera pe toate, dar puteți găsi informațiile aici: https://www.britishfloristassociation.org/floristry-qualifications/

Ce măsuri ați luat pentru membri în timpul pandemiei? Am informat prin toate canalele noastre online, de fiecare dată când a fost o modificare în regulile de funcționare transmise de Guvern, mai ales în perioada de lockdown. Am comunicat de asemenea, pe pagina noastră de întrebări și răspunsuri, pagină ce a generat peste 50.000 de vizualizări și 120.000 de puncte de vedere. Am organizat întâlniri pe Zoom pentru inspirație și am organizat online FleurEx 2020, expoziția noastră obișnuită. De asemenea, am redactat evaluări ale riscurilor, contracte pentru plăți suplimentare, contracte de nuntă care includ regulile Covid-19 și lucrăm în prezent la Codul nostru de excelență, care acoperă zona membrilor. Am livrat gratuit imagini pentru site-urile antreprenorilor și i-am sprijinit cu regulile, ce au trebuit respectate cu ocazia workshop-urilor de Crăciun.

Se bucură toți floriştii de măsurile luate de B.F.A, la nivel național sau doar membrii? Unele dintre măsuri sunt disponibile pentru toți antreprenorii, dar altele, cum ar fi, imaginile, modelele de contracte și informațiile legale sunt disponibile numai pentru membri.

Ce măsuri legislative a luat statul la nivel național, în special pentru domeniul floristic, pe perioada acestei pandemii? Nicio măsură nu a fost specifică pentru domeniul floristic. Guvernul a oferit un sistem de păstrare a locurilor de muncă și a plătit 80% din salarii timp de câteva luni. De asemenea, antreprenorii au avut ocazia să solicite o subvenție în funcție de mărimea afacerii, iar unele societăți care desfășoară activități independente au putut solicita un împrumut sau au putut utiliza ajutorul de stat.

Cum vedeți viitorul domeniului floristic? Domeniul floristic dedicat evenimentelor a suferit cel mai mult, în timp ce florǎriile online și offline au avut un an destul de bun. Cum va fi în viitor, nu se știe încă, dar personal cred că va urma o scădere, în special cauzată de Brexit.

Ce fel de campanii pregătiți pentru a sprijini floriştii în timpul sărbătorilor de iarnă?

Articole, întâlniri pe zoom, diverse afișaje de Crăciun și Sf. Valentin, actualizarea legislației în contextul Brexit, găsirea de noi beneficii pentru membri și publicarea revistei noastre tipărite.

Mulțumim pentru amabilitatea de a ne răspune la întrebări, Tracy Tomlinson, manager British Florists Association.

Intră în comunitatea antreprenorilor floriști!

Evoluează împreuna cu noi!Recommended Posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contactează-ne

Trimite-ne mesajul tău, iar noi îți vom răspunde în cel mai scurt timp posibil. Îți mulțumim!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Plante de interior