În dialog cu Maria Bunea, câștigătoarea concursului AADF

 In Membri AADF


Maria BuneaAtelierul de flori by Maria Bunea – Târgu Mureș

Nu de mult timp s-a încheiat concursul organizat de Asociația Antreprenorilor din Domeniul Floristic – Compoziție florală dedicată unui florist – concurs care s-a adresat tuturor floriștilor din România.

Maria Bunea a câștigat premiul A.A.D.F. și iată-ne în dialog:

Ce a însemnat pentru tine concursul organizat de A.A.D.F și câștigarea locului I?

A fost o provocare să particip la acest concurs, mi-am pus în joc cunoștințele acumultate pe parcursul anilor. Evident, m-am bucurat pentru locul I, obținut.

De unde ai avut inspirația pentru lucrarea prezentată în concurs? Și o scurtă prezentare a lucrării.

Inspirația mi-a venit în atelier, într-un colț al lui am o structură, de la ea a plecat totul. Pe loc am știut ce vreau să realizez. Cu ajutorul ei am creat acel colț întunecos, rece și mlăștinos. Apoi, am construit acele aripi de pe spatele modelului, aripi care s-au realizat cu multă răbdare și migală. Am folosit 150 de sârme de 0.8 mm pentru fiecare parte, iar pentru mijloc, am creat o structură, tot din sârmă, pe care am țesut-o cu lână.

Pe porțiunea cu lână am lipit Hydrangea, iar în fiecare vârf de sârmă am lipit Craspedia și Kalanchoe.

De ce ai ales să o dedici Filomenei Brisc?!

Inițial, am dorit să dedic lucrarea, tuturor colegilor floriști, semnificația fiind una de renaștere după pandemia în care suntem încă, dar regulamentul nu a permis acest lucru. Apoi am decis ca această lucrare să o dedic Filomenei Brisc, cea care, cu adevărat, mi-a dat aripi ca să pot zbura. Prin simbolistica lucrării florale prezente în concursul A.A.D.F, am încercat să redau cum m-am simțit la primul curs Filomena Flower School și anume, “goală” de cunoștințe, cu toate că aveam în spate, 8 ani de experiență în domeniul evenimentelor.

Acela a fost  momentul în care am decis să investesc în educația mea, moment din care, am început să învăț, să pot zbura.

Ce înseamnă pentru tine să fii florist în România?

Să fii florist în România este destul de greu, avem multe de făcut: aprovizionare, gestiune, concept, ofertare…, avem însă norocul să uităm de toate, în momentul în care lucrăm cu florile.

Cu ce provocări a venit perioada pandemiei pentru tine și afacerea ta?

Perioada aceasta de pandemie ne-a afectat foarte tare, suntem prestatori premium pentru evenimente private și corporate, în Târgu Mureș și împrejurimi, însă, împreună cu soțul meu am încercat să dezvoltăm activitatea Atelierului de flori by Maria Bunea, și pe alte ramuri. Am creat un site on-line și ne-am axat mai mult pe comenzi on line cu livrare la domiciliu. Urmează să dezvoltăm și o platformă, care se adresează societăților comerciale, deci, secțiunii corporate.

Practic, această perioadă ne-a făcut să ne reorientăm. Pe această cale, țin să le mulțumesc tuturor clienților care au fost alături de noi în această perioadă.

Cum vezi viitorul afacerii tale în domeniul floristic?

Cu multă muncă și perseverență, afacerea mea va fi acolo unde îmi doresc. Cum spunea un om drag mie: “Nu există oameni talentați, ci oameni muncitori!”. Sper să am sănătate și putere de muncă, să pot realiza cele mai frumoase povești, să pot participa la cât mai multe concursuri și să pot împleti povești alături de colegi floriști, mulți ani de acum înainte.

Ne bucurăm astfel, prin acest interviu,  să fim cât mai aproape și în contact direct cu cât mai mulți floriști din România. Atelierul de flori by Maria Bunea este, de asemenea, și membru A.A.D.F, din 2019.

Intră în comunitatea antreprenorilor floriști!

Evoluează împreuna cu noi!Recommended Posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contactează-ne

Trimite-ne mesajul tău, iar noi îți vom răspunde în cel mai scurt timp posibil. Îți mulțumim!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Ioana Nechifor de la florăria City Flowers din SibiuHemskeerk Flowers - importator de flori în România