Interviu cu un producător de plante și flori tăiate din Jibou, județul Sălaj – S.C. Tuning Flower Internațional

 In Blog


S.C. Tuning Flower Internațional – Producător de plante și flori

Asociația Antreprenorilor din Domeniul Floristic își dorește să fie alături de producătorii de flori și plante din România, să cunoască activitatea acestora și să ofere expunere, pentru a sprijini  și dezvolta relația Producător – Furnizor – Florist.

Menționăm că S.C. Tuning Flower Internațional nu este membru al asociației, însă, A.A.D.F. conștientizează importanța unor astfel de materiale, pentru cunoașterea, promovarea și încurajarea producătorilor  de plante și flori din România.

Ne bucurăm că a răspuns invitației noastre de a ne acorda un interviu, domnul dr. Arpad Kun, fondator al serelor din Jibou.

Materialul face parte din #campaniepentrufloristi, acțiune derulată de A.A.D.F, pe tot parcursul lunii decembrie.

De cât timp va ocupați de producția de plante și flori? Vǎ considerați un producător mic, mediu sau mare(în funcție de suprafața cultivată)? 

De mai bine de 15 ani, serele Jibou, situate pe centura Jiboului, produc o gamă variată de flori de calitate. Serele se întind pe o suprafață de 5.5 hectare din care 1.2 hectare sunt sere de sticlă și policarbonat, încălzite tot anul, astfel încât sǎ putem produce flori, într-un flux continuu.

Serele au fost un vis al meu, încă din copilărie și am reușit să le înființez din fonduri proprii și cu ajutorul programelor europene. În 2019, serele au fost preluate de firma S.C. Tuning Flower Internațional,  administrată de fiica mea, devenind astfel, o afacere de 2 generații.

Sperăm ca serele să funcționeze în continuare și peste 20 de ani să devină deja o afacere de 3 generații!”

Ce tipuri de plante și flori cultivați în cursul unui an și cum valorificaţi producția?

Serele funcționează cu o producție de 4 cicluri, după cum urmează:

– Ciclul 8 martie include cyclamine, primule, zambile, lalele, begonii elatior și kalanchoe, toate la ghiveci

– Ciclul de primăvară/vara include: mușcate zonale, interspecifice și curgătoare, diplandenia/mandevilla, floare de vanilie, hortensia, thumbergia, impatiens nuova guinea, pentunia, phlox, verbena, lobelia, alyssum, coleus, tagetes, celosia, cineraria maritimă, begonia semperflorens, matthiola, craspedia, digitalis, eremurus, vinca, impatiens walleriana. Si pe acestea le comercializam la ghiveci, dar pe viitor, pentru unele din ele, previzionǎm extinderea producţiei şi ca şi flori tǎiate

– În ciclul de toamnǎ producem crizanteme multiflora tricolor și unicolor, crizanteme cu capul mare la ghiveci și la fir și crizanteme tros la fir.

– Suntem cel mai bine cunoscuți pentru producția de iarnă care de regulă include peste 40.000 de poinsettia, la ghiveci. Crăciunițele sunt crescute cu mare grijă în sere începând din luna mai și sunt gata de vânzare începând cu 15 noiembrie.

Comercializarea plantelor se face prin intermediul celor 4 mașini care se ocupă de distribuție. Livrarea are acoperire naţionalǎ. Majoritatea plantelor sunt contractate înainte de a începe ciclul de vânzare, dar de regulă avem și plante pe stoc care se vând clienților fără contract.”

Sere Jibou

Care au fost provocǎrile cărora a fost nevoie să le faceți față de-a lungul timpului și cu atât mai mult în această perioadǎ pandemică?

Anul 2017 a fost un an tragic, furtuna imensă care a devastat vestul țării a distrus 80% din gardul de pe perimetrul proprietății, un bloc de seră și 6 solarii. Renovǎrile au început în 2019 și trebuiau terminate în 2020 dar având în vedere situația actuală încă nu au putut fi finalizate.

Sectorul horticol, din păcate, nu a fost ajutat de nicio măsură guvernamentală, în contextul actual al pandemiei și florile find un produs de lux, fluxul vânzărilor a scăzut drastic față de anii trecuți. Sperăm ca pe viitor să putem termina renovarile și să putem lucra iarăși la capacitate maximă.”

Care sunt planurile de viitor?!

 “Planurile pe 2021 sunt mari, ele includ un nou garden center și showroom, iar corespunzător cu tendințele din vest, ne dorim să organizăm de două ori pe an un “Plant week”, în care porțile vor fi deschise. Zilele acestea vor fi anunțate în prealabil și publicul va putea intra în incinta serelor pentru a achiziționa diverse plante și a primi sfaturi profesionale de întreținere.”

Cum pot comanda cei care doresc să va contacteze?!

Pe toți cei interesați de produsele noastre, îi invităm să ne contacteze telefonic și/sau pe mail: 0756.550.006, tuning.flowers.internațional@gmail.com” 

Îi mulțumim domnului dr. Arpad Kun pentru amabilitatea de a ne fi acordat acest interviu.

Susținem producătorii de flori și plante din România și dacă sunteți interesați de variantele de expunere pe platforma A.A.D.F, va rugăm să ne contactați pe office@aadf.ro sau la telefon: 0741 258 419

Intră în comunitatea antreprenorilor floriști!

Evoluează împreuna cu noi!Recommended Posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contactează-ne

Trimite-ne mesajul tău, iar noi îți vom răspunde în cel mai scurt timp posibil. Îți mulțumim!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Plante de interior