Cupa României de Artă Florală 2019

INFORMAȚII GENERALE

Cupa României de Artă Florală este o competiție națională organizată cu scopul de a evalua nivelul de cunoștințe specifice designului floral, îndemânarea și creativitatea floristilor din România. În cadrul acestui eveniment se dorește de asemenea stimularea interacțiunii între floristi, furnizori, producători, școli de floristică.

Într-o perspectiva mai largă, acest gen de manifestare are că scop promovarea consumului de flori și promovarea imaginii floristilor că artiști și nu doar că simpli vânzători de flori.

Concursul se desfășoară având la bază un regulament folosit în toate competițiile naționale din Europa . Jurizarea se face de către un juriu străin , alcătuit din 3 floriști certificați că jurați . De asemenea competiția este supravegheată și de către o comisie tehnică , alcătuită din 3 persoane, floriști români .

Sistemul de jurizare (100 Point System) este cel folosit de către FLORINT (International Florist Organization) și presupune acordarea unui număr de maxim 100 puncte după următoarele criterii: idee, culoare, compoziție și tehnică.

Dată fiind componența internațională a juriului, regulamentul de concurs este în limba engleză, iar comunicarea cu juriul se face de asemenea în limba engleză . Astfel, concurenții și asistenții trebuie să aibă cunoștințe de bază în limba engleză . În cazul în care aceștia nu posedă cunoștințe de limba engleză , comisia tehnică va intermedia dialogul în măsură posibilităților.

AADF nu își asumă responsabilitatea pentru traducerea sau interpretarea greșită a regulamentului și a indicațiilor primite de la juriu/ comisia tehnică , de către concurenți , asistenți sau orice alți eventuali traducători la care se va apela . În cadrul evenimentului nu vor exista traducători oficiali.

Competiția presupune realizarea a 4 probe: 3 cu temă anunțată și a 4-a este intitulată proba surpriză , întrucât unele informații se transmit doar cu 5 minute înainte de începerea probei. Toate materialele (flori, accesorii) pentru probele 1, 2 și 3 trebuie aduse de către concurent, pe cheltuiala sa, iar materialele pentru proba 4 vor fi puse la dispoziție de către organizatori.

Programul Cupei României de Artă Florală 2019:

Înregistrarea concurenților și pregătirea materialelor va avea loc în 11 noiembrie 2019.

12 noiembrie 2019

Proba 1 – buchet hand tied (10.00-11.00)

Proba 2 – accesoriu pentru mireasă (12.30-13.30)

Proba 3 – compoziție florală de mari dimensiuni (15.30-18.30)

13 noiembrie 2019

Proba 4 – proba surpriză (10.00-12.00)

Demonstrație florală (15.00-19.00)

Premierea concurenților (19.00-20.00)

Cină festivă (21.00)

Fiecare concurent are dreptul la un singur asistent. Taxa de participare este 2100 lei pentru non membri AADF și 1280 lei pentru membri AADF. Aceasta este destinată pentru: cheltuieli locație, taxe jurați, servicii catering (prânz, cină, cină festivă – pentru concurent și asistent), cheltuieli promovare. Cheltuielile de transport și cazare pe durata evenimentului revin concurentului. Organizatorii au rezervat camere pentru concurenți și asistenți în locația de desfășurare a evenimentului, însă aceștia sunt liberi să aleagă o altă locație de cazare dacă doresc, cu mențiunea că orarul de competiție trebuie respectat întocmai și nu se acceptă întârzieri .

Tematica probelor, cerințe specifice, precum și multe alte informații se găsesc în regulamentul competiției . Acesta poate fi solicitat la adresa de email: office@aadf.ro sau la numărul de telefon 0741 258 419.

Evenimentul include și o demonstrație florală și workshop-uri susținute de designeri floriști cu un impresionant portofoliu de lucrări și participări la evenimente internaționale :

ALEX CHOI – Coreea de Sud, campion mondial World Cup 2015, Berlin

NICU BOCANCEA – România, florist ambasador Floral Fundamentals

Vizionarea competiției reprezintă o experiență de învățare fantastică . Lărgește orizonturile atât în plan profesional cât și în plan personal. Ocazia de a fi în prezența unor personaje de reper în floristică este benefică pentru cei care caută să se dezvolte că floristi.

La nivel de business, contactele care se stabilesc în acest cadru pot duce la noi oportunități de colaborare.

Accesul în zona de concurs este posibil doar prin achiziționarea unui bilet la demonstrația florală sau la unul din workshopuri. Informații despre program și bilete găsești aici 

REGULAMENT

Cupa României de Artă Florală este jurizată cu ajutorul sistemului 100 puncte, sistem folosit în majoritatea competițiilor naționale și internaționale la nivel european.  Întrucât jurizarea se face de către un juriu internațional, regulamentul competiției este redactat în limba engleză, iar comunicarea cu juriul se face de asemenea în limba engleză. Astfel, concurenții și asistenții necesită a avea cunoștințe de baza în limba engleză. În cazul în care aceștia nu posedă, comisia tehnică va intermedia dialogul în măsura posibilităților.

AADF nu își asumă responsabilitatea pentru traducerea sau interpretarea greșită a regulamentului și a indicațiilor primite de la juriu/comisia tehnică, de către concurenți, asistenți sau orice alți eventuali traducători la care se va apela. În cadrul evenimentului nu vor exista traducători oficiali.

Regulamentul Cupei României de Artă Florală conține informații detaliate despre modul de desfășurare a competiției:
–          Modalitate de înscriere, taxe
–          Reguli de desfășurare a competiției, inclusiv în etapa de pregătire a materialelor; când și în ce fel concurenții pot fi ajutați de asistent
–          Orar de desfășurare al evenimentului – intervale orare clare pentru descărcarea materialelor, etape de pregătire, probe propriu zise
–          Reguli de respectat în realizarea probelor competiției
–          Probe – tematică
–          Juriu, comisie tehnică, modalitate de jurizare, penalități
Premergător competiției concurenții au posibilitatea de a adresa întrebări legate de regulament comisiei tehnice în cadrul a două sesiuni.
Fac parte integrantă din regulament Anexele 1 și 2, precum și orarul de desfășurare a competiției.

DEMONSTRAȚIE FLORALĂ ȘI WORKSHOPURI

Demonstrațiile florale sunt cea mai la îndemână modalitate de a ne inspira – primim “tips & tricks” sau informații despre tehnici avansate de lucru direct de la “sursă”. Interacțiunea directă cu un florist este cu siguranță mai eficientă decât vizionarea de tutoriale sau nesfârșite galerii de poze online.
Workshopurile ne aduc și mai multe beneficii decât demonstrațiile, întrucât ne dau posibilitatea de a realiza noi înșine compoziții florale inedite sub îndrumarea directă a floristului invitat.

Anul acesta ne bucurăm de prezența a doi floristi cu portofoliu impresionant . Și-au clădit o carieră în designul floral cu multă determinare, multă muncă și cu răbdare. Și prin studiu îndelungat.

Alex Choi este un florist din Coreea de Sud cu peste 20 ani de experiență în floristică. Preda cursuri de design floral în cadrul școlii Floriat Flower&Design din Seul, susține demonstrații florale pe toate continentele și este un participant pasionat și foarte interesat de competiții de design floral. În 2015 a câștigat titlul de campion Mondial la World Cup la Berlin. Este un florist foarte apreciat în Europa și susține domeniul floristic și prin apartenența la Floral Fundamentals. Portofoliul său vorbește de la sine:

2002 Câștigător al competiției organizate de Flower Design Association din Coreea
2005 Medalia de aur la Național Skills Competition
2007 Medalia de aur la Național Skills Competition
2008 Câștigător Competiția de Design Floral organizată de FDSS (Floral Design Society) Singapore – categoria profesioniști, ed a VI-a
2009 Câștigător Korea Cup Competition, ed a X-a
2010 Câștigător Korea Cup Competition, ed a XI-a
2010 Medalia de aur la secțiunea „Design de vitrină” în cadrul  Singapore Garden Festival
2011 Participant la Internațional Orchid Show, ed. A V-a, China
2011 Medalia de aur la competiția de design “Flower Pot”
2012 Medalia de argint la secțiunea „Design de vitrină” în cadrul Singapore Garden Festival
2012 Câștigător în cadrul competiției Korea Floristry Skills, ed XIV – a
2015 Campion Mondial la Fleurop Interflora World Cup Berlin
 
Nicu Bocancea este unul dintre cei mai cunoscuți floristi români la nivel internațional. În familia sa el reprezintă a doua generație de floristi și actualmente administrează împreună cu fratele său rețeaua de florării Iris din București. Este susținător al mișcării Floral Fundamentals, a reprezentat România în 2016 la Europa Cup și susține demonstrații florale și workshopuri la nivel internațional. Este probabil cel mai îndrăgit florist român și un exemplu de succes prin dedicare și strădanie. Distincții obținute:
 
2010 Câștigător al expoziției Best Flower Designers Exhibition sub Inaltul Patronaj al Majestății Sale Regina Ana a României
2011 Locul II la Concursul de aranjamente florale organizat de Ambasada Olandei
2011 Câștigător al expoziției Best Flower Designers Exhibition sub Inaltul Patronaj al Majestății Sale Regina Ana a României
2012-2013 două lucrări publicate în revista  “ Internațional Floral Art “
2014 Câștigător al concursului Fusion Flowers Magazine: “ Christmas dinner table design “
2014-2015  două lucrări publicate în revista “Internațional Floral Art – JUBILEE Edition“
2016-2017 trei lucrări publicate în revista “Internațional Floral Art “
2016 Demonstrații florale în mai multe țări: Germania, Belgia, Rusia, Spania
2016 a primit titulatura de  Ambasador Floral Fundamentals și Master Florist FLOOS

Program workshopuri & demonstrație florală:

11-12 noiembrie 2019 – orele 09.00-18.00/WORKSHOP ALEX CHOI – 350 euro.
În cadrul workshopului, pe durata a două zile se vor realiza structurile/bazele compozițiilor florale ce urmează a fi prezentate de Alex Choi în cadrul demonstrației florale din 13 noiembrie 2019. Se va lucra preponderent cu material non-vegetal. Participarea la workshop permite accesul gratuit la demonstrația florală din 13 noiembrie 2019 precum și în zona destinată competiției.

12 noiembrie 2019 – orele 09.00-18.00/WORKSHOP NICU BOCANCEA – 200 euro.
În cadrul workshopului pe durata unei zile se vor realiza compoziții florale pentru florărie și pentru evenimente. Toți participanții vor executa aceleași piese și le vor finaliza individual. Participarea la workshop permite accesul gratuit la demonstrația florală din 13 noiembrie 2019 precum și în zona destinată competiției.

13 noiembrie 2019 – ora 15.00-19.00
DEMONSTRAȚIE FLORALĂ ALEX CHOI & NICU BOCANCEA
125 euro pentru non membri AADF
80 euro pentru membri AADF

Bilete se pot achiziționa de aici:

Contactează-ne

Trimite-ne mesajul tău, iar noi îți vom răspunde în cel mai scurt timp posibil. Îți mulțumim!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search