Demonstratia florala “Romania infloreste”

 In Evenimente

Demonstratia florala “Romania infloreste” a adus in fata publicului 3 floristi foarte talentati care pana acum, din motive care … ar merita analizate, au dat exprimare “florala” identitatii lor nationale doar in alte tari.

Da, cu siguranta ca alegerile acestea sunt personale, particulare si sunt influentate de un context economico-social de la un moment dat. Dar nimeni in lumea aceasta nu poate intelege Romania la fel de bine ca un roman.

Ella Fodor din Sighetu Marmatiei, Anca Ungureanu din Bucuresti si Ioachim Erema din Piatra Neamt
s-au regasit pentru prima data in fata unui public exclusiv roman, intr-o demonstratie florala dedicata Romaniei.

Demonstratia florala "romania Infloreste" Sibiu 2018

Prin piesele prezentate ni s-a aratat cum simbolurile traditionale romanesti ne sunt atat de la indemana, doar sa vrem sa le perpetuam: traista cu care copiii merg la colindat in Maramures si primesc mere si nuci, torsul lanii pentru tesaturile care ne-au impodobit casa de-a lungul vremii, bogatiile date de pamantul de sub picioarele noastre – grau pentru paine, lemn cu care ne-am construit asezaminte, fan uscat cu care ne-am hranit animalele.

A fost foarte multa incarcatura emotionala acolo. Si daca la inceput am fost cu totii mai stingheri, pana la urma a iesit o “hora” frumoasa. Pentru care publicul s-a ridicat si a aplaudat din picioare, indelung. Deci inca exista gand bun si unitate intre romani! Trebuie doar sa ii “aducem” impreuna.

La multi ani, Romania!


Recommended Posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contacteaza-ne

Trimite-ne mesajul tău, iar noi îți vom răspunde în cel mai scurt timp posibil. Îți mulțumim!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Cupa Romaniei de Arta Florala 2018