Coronița – simbol pentru sărbătorile de iarnă

 In Blog


Fă și tu un cadou de sărbători, unei persoane dragi sau chiar și ție.

Anul acesta, sărbătorile de iarnă vor fi și mai calde, împreună!

Restricțiile impuse de autorități nu ne permit prea multe ieșiri, de interacțiune socială, nici nu poate fi vorba……căminul nostru și membrii apropiați ai familiei ne bucură zilele de sărbătoare ce vor urma.

Haideți să facem împreună din aceste sărbători de iarnă, amintiri memorabile, să ne bucurăm de sănătate, de oameni apropiați și de casa noastră! Haideți să încercăm să eliminăm stresul cotidian, măcar din intimitatea căminelor noastre.

Pe lângă cumpărăturile uzuale din luna decembrie, anul acesta, îți poți face o bucurie ție sau celor dragi ție, achiziționând una din cele mai clasice decorațiuni – coronița.

Accesează cea mai apropiată florărie, fizică sau online și/sau adresează-te floristului preferat!

Cu siguranță, sărbătorile tale de iarnă vor fi mai liniștite și în armonie cu natura, dacă vei fi posesorul unor astfel de coronițe.

Le găsești sau pot fi comandate special pentru tine, în florărie, magazin fizic și/sau online. Fie că sunt coronițe din brad, cu flori naturale, cu plante uscate, cu globuri și lumânări, cu conuri de brad, scorțișoară sau felii de lămâie parfumate discret…….cu siguranță, un florist se străduiește să te ajute, de fiecare dată, pentru a-ți alege varianta potrivită ție.

Mai mult de atât, o poți comanda și oferi cadou celor, unde, cu siguranță, nu vei putea ajunge. Cele mai multe florării sunt puse la punct  și pe partea de livrare și îți așteaptă nerăbdători, comenzile. Abia așteaptă să se transforme în renii lui Moș Crăciun pentru tine!

Coronițele sunt versatile din punct de vedere al amplasamentului. Pot decora masa, pot fi așezate pe ușă, pot înfrumuseța orice colț al unei încăperi. Dacă sunt însoțite și de lumânări, îți pot asigura atmosfera intimă a sărbătorilor de anul acesta.

Forma de cerc fără început și sfârșit simbolizează eternitatea sau eterna renaștere. Coronița este văzută ca un „Bun venit” adresat celor care pășesc pragul casei și ca recunoaștere a spiritului de sărbătoare: generozitate, dărnicie și adunarea celor dragi.

Apariţia coroniţei de Crăciun se leagă de numele lui Johann Hinrich Wichern (1808-1881), un pastor evanghelic din Hamburg. Potrivit Episcopiei Romano-Catolice din Iași, povestea spune că  în anul 1839, Wichern cumpărase o casă mare, în care adăpostea orfani. De cum venea luna decembrie, orfanii se strângeau, în fiecare dimineață, în jurul pastorului și-l întrebau câte zile mai sunt până la Crăciun. Copleșit, Wichern a creat un sistem care să-i ajute pe copii să afle singuri răspunsul. Pastorul a pus, pe un cerc de lemn, 19 lumânări mici și 4 mari. Lumânările mici erau roșii și trebuiau aprinse în zilele lucrătoare, iar lumânările mari și albe urmau să fie aprinse doar duminica. Cu fiecare nouă lumânare aprinsă, copiii știau că s-a mai scurs o zi până la Crăciun. Iar pentru că aprinderea lumânărilor era prilej de bucurie, cei mici au ornat dispozitivul creat de Wichern cu ramuri de brad, conuri și ghinde. Astfel a apărut prima coroniță de Crăciun.

Tradiția s-a păstrat, în lumea româno-catolică și astǎzi se numesc coronițe de Advent. Coronițele folosite nu mai au însă 23 de lumânări, ci doar 4. Abia în Ajunul Crăciunului se adaugă o a 5-a, albă.

Există o ordine a aprinderii lumânărilor. În cele 4 duminici din Advent se aprinde câte una, simbolizând, pe rând: nădejdea, dragostea, bucuria și pacea. Singura lumânare albă se aprinde abia în Ajunul Crăciunului, pentru a vesti Nașterea Domnului. Perioada de Advent durează de pe 25 noiembrie până pe 24 decembrie. Este intervalul aproximativ echivalent Postului Crăciunului din calendarul ortodox.

Acum că știi și povestea coroniţei de Crăciun, accesează cea mai apropiată florărie sau floristul preferat și asigurǎ-te că nu îți va lipsi din decorul de sărbătoare, anul acesta.

Te ajuți pe tine, ajutându-ne pe noi, floriştii…. și așa ne ajutăm unii pe ceilalți să depășim această perioadǎ!

#campaniepentrufloristi

Intră în comunitatea antreprenorilor floriști!

Evoluează împreuna cu noi!Recommended Posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contactează-ne

Trimite-ne mesajul tău, iar noi îți vom răspunde în cel mai scurt timp posibil. Îți mulțumim!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Campanie floriștiCampanie pentru susținerea floriștilor