Puterea florilor și a floriștilor în pandemie

 In Blog


Flori pentru un zâmbet

Anul acesta, sărbătorile de iarnă vor fi și mai calde, împreună!

Dacă contextul actual ne determină să regândim agenda perioadei, florile nu vor fi niciodată într-un context, care să ne determine să nu ne bucurăm de prezența lor. Florile nu vor dispărea niciodată din preferințele oamenilor! E o certitudine și ca urmare, floriștii sunt pregătiți să vă asculte și să va satisfacă și cele mai neobișnuite nevoi, în ceea ce privește decorul floral.

E iarnă, e decembrie, e pandemie….puterea florilor naturale dăinuie peste timp și peste vremuri. Stă în puterea floriștilor să va inspire, stă în puterea voastră să compensați efectele distanțării fizice, în perioada următoare.

Gestul simplu de a vă achiziționa flori pentru acasă sau de a le oferi, în semn de atenție, celorlalți, este un mesaj de speranță și aducător de “lumină”.

Adresați-va florăriei din apropiere sau magazinului floral online și continuați să faceți bucurii florale pentru voi și pentru cei din jur.

E decembrie, o lună de bilanț al unui an dificil pentru noi toți. Să ne gândim la ce apreciem mai mult din ce avem, să păstrăm “lumina” în viața noastră, să rămânem sănătoși, buni și altruiști.

Gândiți-vă la cineva pe care îl puteți face să zâmbească cu ajutorul limbajului florilor. Ce flori ați folosi pentru a vǎ exprima aprecierea sau încurajarea față de voi sau față de cei apropiați vouă? Puteți descoperi simbolismul florilor și veți vedea că trandafirul reprezintă dragostea și aprecierea, gerbera aduce bucuria culorilor, lisianthusul își exprimă recunoștința, orhideele reprezintă frumusețea delicată, amaryllisul înseamnă splendoare, bujorul – timiditate……..și semnificațiile pot continua și pentru culorile florilor.

Așadar, florile sunt mesagerii dragostei, ai speranței, ai dorinței, ai iertării sau a mesajelor de rămas bun, comunicând emoțiile și gândurile într-un mod tăcut și secret, dar eficient.

Un studiu al Universității Harvard privind beneficiile florilor a arătat că florile sunt modul perfect de a ne ajuta să începem ziua cu o stare pozitivă. Echipa de cercetare de la Harvard a umplut casele participanților cu flori, apoi, i-a întrebat cum s-au simțit la primele ore ale dimineții. În cele din urmă, concluzia a fost că puteţi începe ziua cu o abordare pozitivă, mai ales atunci când plasaţi florile în camerele cele mai utilizate dimineața, dormitorul, baia și bucătăria. Imaginaţi-vǎ savurând prima cafea a zilei în preajma unor flori naturale. Bineînțeles, că efectul acestora nu se limitează doar la prima parte a zilei, toată ziua puteți primi un impuls de energie pozitivă, atunci când vǎ bucuraţi de prezența florilor în preajmǎ.

Flori de oferit – un cadou potrivit, un zâmbet, în toate circumstanțele

Care este efectul aproape inconștient, când primiţi flori?! – un zâmbet spontan, întotdeauna.

Iar efectul florilor durează dincolo de momentul în care sunt primite; la trei zile după ce au primit flori, femeile se simt chiar mai bine decât înainte de a le primi. Florile au, prin urmare, un efect imediat și pe termen lung asupra modului în care vǎ simțiți.

Dragostea pentru flori este direct legată de nevoia noastră umană de a fi conectaţi cu natura. O legătură cu natura este necesară pentru sănătatea și fericirea noastră morală.

Pentru a fi sigur că faceţi cadouri florale semnificative, cu siguranță floristul te va întreba toate detaliile: motivul și contextul pentru care oferi flori, vârsta și dacă destinatarul este femeie sau bărbat, ocazia cu care se oferă și detaliile pot continua………

Și voi aveţi ocazia să faceţi să înflorească speranța, fără prea mari eforturi, comandând  flori proaspete pentru voi sau pentru cei care au un loc în inima voastrǎ…….și pentru o “obligație”, evident!

 Asigurați-vă că faceți distanțarea socială mai placutǎ cu ajutorul florilor!

Nu cumpărați flori…….. cumpărați de fapt, zâmbete și emoții, vǎ ajutați pe voi, ajutându-ne pe noi, floriştii…. și așa ne ajutăm unii pe ceilalți să depășim această perioadǎ!!

#campaniepentrufloristiRecommended Posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contactează-ne

Trimite-ne mesajul tău, iar noi îți vom răspunde în cel mai scurt timp posibil. Îți mulțumim!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Coronița ca și cadou de CrăciunCampanie pentru susținerea floriștilor