Maria Bunea – câștigătoarea concursului “Înapoi spre viitor”

 In Blog


Maria BuneaAtelierul de flori by Maria Bunea  – Târgu Mureș

Concursul „Înapoi spre viitor” a fost organizat de Asociația Antreprenorilor din Domeniul Floristic din România, în perioada 7-30 septembrie 2020.

Maria Bunea este câștigătoarea acestui concurs, potrivit votului juriului A.A.D.F, format din: Ella Fodor, Nicu Bocancea și Anca Ungureanu.

O parte din premiul câștigat era tocmai un articol dedicat Mariei. Zis și făcut, ne bucurăm împreună să aflăm de la Maria detalii interesante și personale din activitatea ei profesională:

Ce a însemnat pentru tine câștigarea locului I, pentru a doua oară, a concursului organizat de A.A.D.F?

Câștigarea locului 1 a fost o surpriză pentru mine, deoarece în concurs au fost multe lucrări bune. După afișarea tuturor lucrărilor am studiat câteva , urmărindu-le tehnica, proporțiile, cromatica, aspecte de care se ține cont în competiții.

creație florală a Mariei Bunea, câștigătoarea concursului organizat de Asociația Antreprenorilor din Domeniul Floristic din România

De unde ai avut inspirația pentru lucrarea prezentată în concurs?

Inspirația mi-a venit așa pur și simplu, uitându-mă unde ne aflăm în momentul de față. Nu eram destul în online ……această pandemie ne-a afundat și mai tare. Am vrut să abordez o temă care întradevăr într-acolo ne duce. Școala online, socializarea online, distanțarea socială….. toate ne duc înspre o viața dublă, cea reală și cea virtuală, din păcate. Așa am văzut eu “Back to the future”

Lucrarea mea a fost construită de la zero. Trunchiul copacului este construit din fier beton de 6 iar petalele lui din sârmă de 3. Apoi am texturat cu bandă de hârtie și am aplicat o vopsea pe bază de apă. Materialele primite de la Gardenia mi-au dat bătăi de cap (într-un sens pozitiv), deoarece nu sunt obișnuită să lucrez cu astfel de materiale, dar m-au împins în afara zonei de confort, ceea ce pentru mine e constructiv de fiecare dată.

Am folosit în lucrare peste 50% din materialele primite și 100% din cele alese. Materialul vegetativ l-am ales cu mare ușurință, având site-ul Heemskerk Flowers România  la dispoziție, unul din sponsorii concursului.  Am știut cromatica pe care vreau să o abordez iar din miile de produse listate pe site, am ales exact ce aveam nevoie. Sunt un mare fan al specialităților, îmi place să lucrez cu cele mai neuzuale flori, plante, etc.

creație florală a Mariei Bunea, câștigătoarea concursului organizat de Asociația Antreprenorilor din Domeniul Floristic din România

Am urmărit să utilizez cât mai multe tehnici, să lucrez cât mai curat, să am contraste și să abordez cât mai multe culori. Știu că toate aceste lucruri se punctează într-un concurs. Am vrut musai să mă folosesc de ființa umană, în fond despre noi este vorba. 

Cum te vei folosi de premiul câștigat?!

Nu pot să vă spun cât de tare mă bucur de premiile căștigate! Săptămâna trecută am fost la sediul Gardenia Décor unde l-am cunoscut pe domnul director Lehel Jakab, o gazdă nemaipomenită. Am primit un voucher gratuit în valoare de 2500 lei și am avut libertatea de a-mi alege ce am vrut din multitudinea de produse pentru Crăciun, pentru evenimente, pentru florărie, decorațiuni, etc. Voi creea pentru clienții mei cele mai originale și frumoase decorațiuni.

Abia aștept și următorul workshop, organizat de Filomena Flower School, unde alături de echipa Filomenei voi dobândi noi cunoștinte. Sunt novice în designul floral dar vreau să vă mărturisesc că m-a captivat în totalitate. Mi-am dat seama cât de mult poți progresa cu ajutorul cursurilor, workshopurilor sau prin participarea la orice alt eveniment  din domeniul floristic.

Cristea Lumânări este furnizorul atelierului meu, sunt fan “Cristea Lumânari”, îmi place să lucrez cu produsele lui pentru că îmi aduc plus valoare în orice compoziție.

creație florală a Mariei Bunea, câștigătoarea concursului organizat de Asociația Antreprenorilor din Domeniul Floristic din România

Ce ajutor îți aduce participarea la astfel de concursuri?!

Am stat și m-am întrebat: De ce particip la concursuri? Pentru că sunt un bun exercițiu, pentru că îți pun mintea în mișcare, pentru că ….practice, practice, practice….., pentru că în perioada această de pandemie mă fac să trec mai ușor peste, îmi țin mintea ocupată.

 În calitate de dublu câștigătoare, ai câteva recomandări pt cei ce n-au încă curajul să participe la astfel de concursuri?!

Îi încurajez pe toți colegii floriști să participe la concursuri, ele ne îngrădesc cu reguli, ne  scot din zona noastră de confort iar cu fiecare participare suntem mai cȃștigați pentru că exersând, învăţăm.

Urmăresc multe pagini în domeniul floristic care organizează concursuri și mi-am propus să particip la cât mai multe. Ultima mea participare a fost la Europacup cu un buchet handtied și sper  să trimit până la termenul limită și un design pt Fusion Flower Magazine.

Ce pot să spun la final este că acest domeniu m-a captivat, că în urmă cu puțin timp și anume 3 ani(cu toate că lucrez în domeniu de peste 12 ani), mi-am dat seama că florile nu înseamnă doar flori, înseamnă emoție, poveste, însemnă felul în care transmit și ce transmit. Încă de la primele mele cursuri am simițit o dorinţă extraordinară de a învăța, experimenta, de a mă provoca.

Pe  viitor îmi doresc să fiu sănătoasă, să îmi surprind clienții cu fiecare comandă, să pot participa la cât mai multe concursuri și să fac parte din cât mai multe proiecte alături de colegii floriști.

Mulțumesc pe această cale și maestrului fotograf Zsigmond Bathori, facem o echipă excelentă, mereu ne provocăm reciproc.

Intră în comunitatea antreprenorilor floriști!

Evoluează împreuna cu noi!Recommended Posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contactează-ne

Trimite-ne mesajul tău, iar noi îți vom răspunde în cel mai scurt timp posibil. Îți mulțumim!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Articol despre decorul floral la nunțile din România