Curs pentru Concurs – Piatra Neamț – 14-16 noiembrie 2022

 In Blog


Evenimentul “Curs pentru Concurs” organizat de A.A.D.F. la Piatra Neamț, în perioada 14-16 noiembrie 2022, a constituit un bun prilej de învățare și de aprofundare a cunoșțințelor pentru meseria de florist, a fost un bun prilej pentru socializare și cunoaștere a colegilor din domeniu, a fost un prilej pentru a adǎuga plus valoare în domeniul floristic.

Au fost dezbătute și aprofundate teoretic și practic, Regulamentul și Sistemul de jurizare Florint, pentru cei care își doresc să participe la concursuri naționale și internaționale.

Pe această cale, dorim să le mulțumim cursantelor pentru participare și să le dedicăm acest articol de blog.

Floristele care au parcurs “Curs pentru Concurs” merită toată admirația, pentru dorința lor de a se instrui continuu și constant, ceea ce ajută, în final, la dezvoltarea meseriei de florist și la progresul domeniului floristic, în ansamblu.

Feedback-urile lor ne ajută să conștientizăm importanţa unor astfel de evenimente.

Alexandra Gîțǎ , Euforia Floral Boutique – Bistrița
“Chiar dacă am trecut prin două concursuri de floristică, mereu am de învățat ceva nou și sunt pregătită pentru un nou sezon de cursuri, pentru dezvoltarea mea ca și florist.”

Andra Iosipescu , B r o t h e r i e – Sighișoara
“Cursul mi se pare că oferă super multă informație, foarte folositoare, pe care nu am avut cum să o rețin în timpul acestuia, dar o să am unde să mă uit, pe viitor, pe tot ce am notat. În ceea ce privește partea practică a cursului, am așteptări multe de la mine și nu neapărat să fac o lucrare perfectă, ci mai ales să trec peste emoții.”

Mihaela Furtună , Atlasul cu petale – București
„Cursul pentru concurs a fost o experiență din care am învățat lucruri despre mine. Feedback-ul pe care l-am primit mi-a fost util pentru a ști care îmi sunt punctele tari, dar și unde mai am de lucrat. Când m-am decis să mă înscriu la curs, habar nu aveam că o să trec prin emoțiile unui „concurs”.

Simona Buzău , Buchetul Simonei – Tǎmǎşeni, județul Neamț
“Zilele acestea am participat la  „Curs pentru concurs” , o super experiență în dezvoltarea ca și florist. O experiență superbă în care am învățat ce înseamnă lucrul sub presiunea timpului, respectarea de reguli stricte și cum să îți pui imaginația la încercare. Am avut enormă onoare să pot să lucrez cu marii designeri florişti, cu câștigătorii cupelor europene și să cunosc atâția colegi talentați! Floristica la un alt nivel!”

Bianca Maria Petre, City Flowers by Ioana – Sibiu
“Au trecut zile bune de când am participat la Curs pentru concurs, dar încă mai simt emoțiile … Am mai gustat puțin din emoțiile de concurs alături de colege minunate din toată țara! Felicitări A.A.D.F. pentru organizare și pentru că ați gândit acest tip de curs, de mare ajutor pentru toți cei care vor să participe la competiții! Cu siguranță este un plus!
Am sufletul plin de bucurie de fiecare dată când sunt înconjurată de oameni frumoși, pe care cândva îi admiram pentru munca lor, doar din poze! Și pentru asta tot ție, Ioana Nechifor, îți sunt recunoscătoare, cum îți sunt recunoscătoare și pentru că mi-ai oferit această experiență, și că mereu mă încurajezi, mă înveți tot ce știi fără rețineri.  Încrederea ta mă motivează! Maria Bunea, Alina Bălănescu și Alex Segura Arana au fost minunate lucrările voastre, le-am savurat la maxim și apreciez mult munca depusă de voi, ca noi să le putem admira!”

Valeria Pop, Belle Fleurs – Sibiu
„Curs pentru Concurs a fost o experiență adăugată cu succes în caietul de suflet al floristului, Valeria Pop. Am avut parte de 3 zile magice la Piatra Neamț, zile în care informația oferită de A.A.D.F. a fost una extrem de bogată, pregătiți cu succes pentru participarea la competiții naționale și internaționale. Această minunată meserie de florist ne aduce atât de aproape unii de alții, ne unește emoțiile, ne face să ne simțim liberi și totodată creativi. Floristica în România a prins aripi în ultimii ani și asta mă bucură pentru că este încă o dovadă că educația este prioritară și ea începe cu fiecare dintre noi. Mă bucur din suflet că fac parte din această minunată comunitate A.A.D.F. și sugerez tuturor floriştilor să facă acest lucru pentru că doar așa putem crește frumos ȊMPREUNĂ”

Crenguța Georgeta Boștină, Floraria Cos – Drobeta Turnu Severin
“Curs pentru Concurs – O experiență ce nu se poate povesti în cuvinte! Cu această ocazie vreau să mulțumesc mentorului meu, Filomena Brisc, pentru tot ceea ce a făcut și face în continuare pentru domeniul floristic!”

Izabella Demeter, Flower House  – Târgu Mureș
“Am fost foarte mulțumită de nivelul profesional, cât și de amabilitatea organizatorilor. Consider că am învățat multe și cu siguranță recomand”

Mădălina Pavlov, Mădă Pavlov – Iași
“Experiența la Curs pentru Concurs a fost una extraordinară, a fost o reală bucurie să întâlnesc atâția florişti cu experiență în domeniul floristic, am întâlnit oameni calzi, dispuși să îmi împărtășească din cunoștințele lor. Personal, am fost foarte încântată să particip și în urma acestui eveniment am căpătat mai multă încredere în abilitățile mele, pe lângă toate informațiile legate de ceea ce se petrece în spatele unui concurs, modalitatea de jurizare și tot felul de tips and tricks pe care poate nici participarea în sine la orice concurs nu mi-ar fi permis să le dobândesc. Cel mai important e să învățăm din greșeli, ale noastre și ale celor din jur, pentru a nu le repeta și pentru a evolua în acest domeniu.
Mulțumesc pentru șansă și abia aștept să ne revedem la următoarele competiții și evenimente!”

Beatrice Patricia Balogh, Seiful cu flori – Jimbolia, județul Timiș
“Consider că a fost un curs util, a fost ca o simulare a unei competiții, în ceea ce privește timpul, task/urile, însă cu mult mai puțin stres. Cred că este o experiențǎ pe care orice florist care n-a participat la un concurs, ar fi bine să își facă curaj și să înceapă cu acest curs.”

Valentina Albu – Sibiu
“A fost o experiențǎ minunată, venind cu o pasiune foarte mare pentru floristică, pentru frumos, fiind la baza tehnicean în industria alimentară, tehnician dentar….  am ales cu mare drag acest domeniu pentru că mă umple de fericire și împlinire sufletească.”

Cristina Elena Dănilă, Passiflor – Botoșani
“Feedback-ul meu este unul pozitiv. Și mă bucur că am participat la acest curs, deoarece am avut ce învǎța de la profesori care ne-au explicat și povestit din experiențele lor, dar și de la colege. Sincer, când am pornit de acasă, am zis e un curs și atât, dar nu, a fost mult mai mult de atât, experiență, armonie pozitivă, râsete, lucruri noi de învățat, oameni cu suflet frumos, care pe mine m-au ajutat să înțeleg și să îmi dea curaj și ambiție să merg mai departe în acest domeniu.”

Monica Carmen Havrila – Cluj
“Cursul a fost util, a oferit o cantitate bună de cunoștințe noi pe lângă cele dobândite la cursul de bază  Filomena Flower school. Cred că toată lumea a plecat cu senzația că ne mai putem dezvolta și a arătat direcția în care ar trebui să facem acest lucru.”

Cristina Rădulescu, L’atelier Des Fleurs – Ploiești
“În primul rând țin să vǎ felicit pentru întreaga organizare. Personal, m am simțit minunat, mi-a făcut mare plăcere să va cunosc, a fost o experiență din care am acumulat multe informații, cu toate că, așa cum am spus încă de la început, nu mă consider florist decât 30%, restul, antreprenor.”

Monica Mihalcescu, NuovaIdea.ro – Ploiești
“A fost un curs intresant  și-l  recomand atât celor care vor să participe la concursurile naționale sau orice fel de competiție în domeniul floristicii cât și celor care vor să învețe și să înțeleagă mediul competițional”

Laura Drăghici, Chic Fleuriste – Ploiești
“Pentru mine, Curs pentru concurs a fost interesant din multe puncte de vedere, dar cel mai interesant a fost să aflu ce se întâmplă, de fapt, în timpul unui concurs floral, nu numai informațiile oficiale din timpul concursului, ci și în spatele ușilor închise și mai ales, cum gândesc și la ce se uită cei care jurizeaza concursul.
Mi-ar plăcea ca în viitor să particip la un astfel de concurs și să văd și în direct cum se desfășoară și ce emoții poate crea un așa eveniment.”

Andreea Gavriluţǎ, Firfior – Bacău
“Florile sunt ancore iar arta designului floral este parte din ceea ce trăiesc de trei ani de zile. A.A.D.F. mi-a pus sufletul pe tavă și m-a provocat să trăiesc în patru zile cât alții într-un an, să-mi întind limitele și să-mi explorez creativitatea, motiv pentru care am reușit să fiu acolo unde nici nu visam că pot fi.
Curs pentru concurs face parte dintr-un proiect ce pregătește viitori floriști pentru competiții naționale și internaționale și asta nu face decât să mă bucure pentru că meseria de florist trebuie și are nevoie să fie văzută, auzită, simțită.
Am savurat din priviri exemplele, explicațiile și cunoștințele echipei tehnice Ella Fodor & Ioana Nechifor. Vă mulțumesc pentru exemplul de a fi.
Cât despre Demonstrația Florală  – uneori, arta o apreciezi și o simți în tăcere, pur și simplu. Pentru că doar așa poți simți cu adevărat creația unui artist.”

Ramona Mădălina Lozovanu, Hi – Piatra Neamț
“A fost un eveniment reușit, un eveniment unde am învățat cumva pe două tabere. Am cules informații importante cu privire la participarea la un concurs și am cules informații ce ajută într-o florărie de zi cu zi.”

Olga Raluca Aparaschivei, Hi – Piatra Neamț
“A fost o experiența foarte frumoasă din care am avut ce învăța chiar dacă am participat la foarte multe cursuri…mereu ai câte ceva de învățat. Nivelul a trecut de așteptările mele. Mulțumesc foarte mult”

Ionela Sofronea, Hi – Piatra Neamț
“Recomand cu încredere tuturor să participe la un astfel de eveniment. Este un proiect minunat care aduce dezvoltare și experiențe de neuitat în domeniul floristic, un loc în care întâlnești mulți oameni frumoși și talentați.”Recommended Posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contactează-ne

Trimite-ne mesajul tău, iar noi îți vom răspunde în cel mai scurt timp posibil. Îți mulțumim!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search