Cupa Romaniei de Arta Florala 2017 – cronica

 In Evenimente


Prima editie a Cupei Romaniei de Arta Florala a avut loc in perioada 31 octombrie -1 noiembrie 2017, sub umbrela AADF – Asociatia Antreprenorilor din Domeniul Floristic. Motivatia unor floristi pasionati si determinarea AADF in a promova floristica romaneasca au avut ca rezultat un eveniment spectaculos destinat operatorilor din domeniu. Acestia au putut astfel vedea trendurile in floristica si cat de importanta este inovatia in designul floral.

Cupa Romaniei de Arta Florala 2017

Evenimentul a debutat in 31 octombrie cu o demonstratie florala sustinuta de Nicu Bocancea, Pirjo Koppi si Tiina Koskinen, pe decoruri specifice sarbatorilor de iarna. Fiecare dintre cei trei floristi a transmis o parte din experienta sa.

Tiina ne-a aratat cum din 2-3 elemente se pot obtine decoratiuni simpliste, dar spectaculoase. Pirjo ne-a impartasit atat secretul prospetimii florilor roz care in permanenta ii decoreaza parul la evenimente J cat si faptul ca mereu incearca sa foloseasca orice accesoriu banal care o inconjoara. Iar de la Nicu Bocancea, urmarindu-i atenti fiecare miscare, am incercat totusi si sa-i „furam” cat mai multe sfaturi despre cum sa ne gestionam afacerea cu flori :)

Cupa Romaniei de Arta Florala 2017

Competitia propriu zisa a avut loc in 1 noiembrie 2017 si s-a desfasurat dupa reguli internationale aplicate in toate concursurile din tarile europene cu traditie in floristica si a vizat compararea indemanarii, a talentului si a creativitatii concurentilor. Juriul a fost unul international:

Dl. Marios Vallianos din Grecia, presedinte Athens Florist Association

Pirjo Koppi din Finlanda- locul III la Europa Cup Genova 2016

Nicu Bocancea, florist roman, ambasador Floral Fundamentals si participant la numeroase demonstratii internationale, lucrarile sale regasindu-se in publicatii de referinta in floristica mondiala.

Sistemul de jurizare a fost cel folosit si de catre FLORINT si a presupus acordarea unui numar de maxim 100 puncte, pe urmatoarele criterii: tehnica, compozitie, culoare si idee.

3 probe la Cupa Romaniei de Arta Florala

Proba I a fost intitulata „Cina la Castelul Peles” si tema acesteia a fost realizarea unui aranjament floral de masa pentru unul din saloanele Castelului Peles, unde sase celebritati internationale urmeaza sa serveasca cina. Aranjamentul floral necesita a fi in deplina concordanta cu nivelul locatiei si al oaspetilor.

Proba II, intitulata „Buchet sceptru cu tema holywoodiana” a presupus realizarea unui buchet oferit de un extraterestru unei pamantence

Proba a III-a a fost o proba surpriza, in care concurentii urmau sa realizeze o lucrare din florile si materialele puse la dispozitie de organizatori: buchet hand tied.

Cupa Romaniei de Arta Florala 2017

Concurentii la prima editie a Cupei Romaniei de Arta Florala sunt 8 floristi cu ani de experienta in domeniu, care au urmat cursuri de perfectionare, unii cu multe participari la competitii de profil din tara si strainatate:

Ioana Mihai Nechifor – Sibiu

Alexandra Gita – Bistrita

Irina Butnariu – Craiova

Oana Moimascu – Galati

Dhaniel Nora – Bucuresti

Emilia Balan – Iasi

Alina Balanescu – Piatra Neamt

Adriana Samartineanu – Cluj-Napoca

Cupa Romaniei de Arta Florala 2017

Locul 1, cu 229 de puncte a fost adjudecat de Alina Balanescu. Premiul sau consta in participarea la modulele organziate in 2018 din cursul ”Master-Florist” de catre AADF – Asociatia Antreprenorilor din Domeniul Floristic in parteneriat cu Ivan Bergh Floral School. Pe langa o experienta educationala de exceptie, Alina va primi si un certificat european.

Locul 2, cu 220 de puncte a fost acordat lui Dhaniel Nora. El a primit un voucher in valoare de 200 de euro oferit de Heemskerk Flowers si va participa la un whorkshop minunat ”Floristica-O afacere de succes”.

Locul 3, cu 207,2 puncte a fost acordat floristei Ioana Mihai Nechifor. Premiul sau consta intr-un voucher de 100 euro oferit de Heemskerk Flowers si un voucher de 200 de lei din partea Cristea Lumanari.

Parteneri in organizarea evenimentului au fost:

Heemskerk Flowers

Celoplast – produse practice pentru o floristica moderna

Gardenia Decor

Floraline

Cristea Lumanari

Jemima Miclaus – Photos with Love

Iosif Miclaus Photographer

Hotel Mara Sinaia

Cupa Romaniei de Arta Florala 2017

Speram ca in 2018 numarul concurentilor la competitie sa fie mult mai mare! Cu siguranta sunt multi floristi talentati care pot oferi floristicii romanesti o parte din darul lor.

 Recommended Posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contactează-ne

Trimite-ne mesajul tău, iar noi îți vom răspunde în cel mai scurt timp posibil. Îți mulțumim!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Curs de Bază în Floristică