De ce sa vizitezi targul floral IPM Essen 2019?

 In Blog


IPM Essen este cel mai complex targ de horticultura din lume. In perioada 22-25 ianuarie 2019 se vor reuni in jur de 1600 expozanti din 50 tari pentru a-si prezenta aportul adus pe intregul lant al valorii adaugate in sectorul verde: de la plante si flori taiate disponibile in toate culorile si formele prin cele mai noi tehnologii pana la echipamente de inlesnire a vanzarii in punctul de lucru.

Pentru floristi si vanzatorii de flori IPM Essen este un eveniment obligatoriu in agenda, intrucat cele mai mari nume din floristica internationala vor fi acolo. Designerii floristi se vor focusa pe aspecte care pot fi implementate in munca de zi cu zi: de la noi tehnologii de acaparare a publicului tinta pana la concepte inovative de prezentare/vanzare. Latura creativa va fi exprimata prin demonstratii florale in direct, prin spatii de prezentare si printr-un program complex de informare.

Targul de floristica IDM Essen

Photo credit: Rainer Schimm

Tot aici vor avea loc prezentari de noi produse pentru floristi: ambalaje inovative, carduri si felicitari, burete floral si sarme, ghivece, articole decorative din lemn, metal sau sticla. Portofoliul expozantilor va include multe elemente noi destinate sa revigoreze stilurile decorative cu care ne-am obisnuit deja. Vor exista spatii special destinate plantelor decorative de interior si de exterior deopotriva, cu workshopuri dedicate acestui segment.

Noi idei pentru magazine pentru a creste vanzarile. Design floral contemporan “servit” prin show-uri in direct si workshopuri. Interactiune din plin si sfaturi practice.

Imagine din Galeria de Poze IPM Essen 2018. Photo credit: Rainer Schimm

Belgia va fi tara partenera la IPM Essen in 2019, asadar floristi belgieni precum si floristi internationali cu experienta la consacratul festival “Fleuramour” vor pune in scena un show regal pentru deschiderea targului in 22 ianuarie. Programul va continua cu Frederic Dupre – Franta, Sara-Lisa Ludvigsson – Suedia, Hanneke Frankema si Hans Zijlstra – Olanda, Tomasz Max Kuczynsky – Polonia, Ahti Lyra – Estonia.

Acestia vor prezenta designuri inovative de nunta si creatii florale extravagante. Campionul german Michael Liebrich precum si ocupantii locurilor II si III in campionatul german, Heiko Steudtner si Franziska Strobl vor sustine un show floristic in 23 ianuarie. Printre alte puncte de atractie vor veni cu idei alternative pentru Sfantul Valentin, vor prezenta ambientari inedite cu plante in tema “Jungla Urbana” si vor propune design-uri de succes pentru social media cu tema “Preferatul meu in 2019”.

Va avea loc si o competitie in cadrul IPM Essen pentru floristi aflati la inceput de drum, publicul fiind cel care hotaraste cine merge mai departe in faza urmatoare.

Pentru 2019 cei de la FDF (Asociatia Floristilor din Germania) s-au pozitionat ca formatori de trend prin faptul ca au transformat in creatii florale trei tendinte majore de consum, identificate de The Holland Flower Office in randul consumatorilor tineri si moderni: “harvesting elements/elemente culese din natura”, “new frontiers/noi frontiere” si “soft landing”. Rezultatele acestor interpretari vor fi prezentate la IPM Essen 2019.

Imagine din Galeria de Poze IPM Essen 2018. Photo credit: Schuchrat Kurbanov

Durabile, robuste si disponibile tot timpul anului, crizantemele se afla pe primul loc in vanzari. In fiecare an FDF dedica o colectie intreaga acestei flori.

Sfaturi, surse de inspiratie si ocazia de a socializa – FDF va oferi informatii despre spectrul larg de servicii pe care il ofera in materie de educatie si craftmaship.

IPM Essen este un eveniment de referinta in floristica pe care orice operator din domeniu ar trebui sa il vada viziteze o data. Business mare sau mic, florarie sau atelier, furnizor sau florist, vii de acolo cu un plus considerabil de informatii.

 

informatii preluate de pe www. ipm-essen.de.

Intra in comunitatea antreprenorilor floristi!

Evolueaza impreuna cu noi!Recommended Posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contactează-ne

Trimite-ne mesajul tău, iar noi îți vom răspunde în cel mai scurt timp posibil. Îți mulțumim!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search