Anca Ungureanu și Stelele Bethleemului

 In Blog


Frumusețea unei stele călăuzitoare – Ornithogalum White Star

Poate fi un scop important să ne intersectăm cât mai mulți stelele călăuzitoare, pentru a ne construi o comunitate mai bună, mai sănătoasă și mai puternică. Cu fiecare vorbă, fiecare gest, fiecare acțiune constructivă putem pune umărul pentru dezvoltarea industriei creative, ca o comunitate.

Să căutăm, să descoperim și să conștientizăm steaua călăuzitoare pentru fiecare dintre noi, poate fi o stare revelatoare. Anca Ungureanu a conștientizat o și o folosește pentru a se exprima în design floral. Avem nevoie de cât mai multe „stele”, pentru a forma un întreg, o comunitate armonioasă!

🌺

Florile fac parte din călătoria mea prin viață încă din copilărie. Am crescut printre ele, am învățat să lucrez cu ele, am dezvoltat o relație specială, pe care îmi doresc să o împărtășesc.  Florile stârnesc emoții celor ce le privesc. Emoțiile mele sunt exprimate în design-urile florale pe care le creez.

Sunt florist în România și împărtășesc această bucurie cu elevii mei în cadrul cursurilor de Decorator floral, pe care le susțin la Universitatea Populară Ioan I. Dalles (București). Împart aceleași emoții și cu clienții mei în toate evenimentele pentru care lucrez în cadrul An-Ca Events, agenție de organizări evenimente (București), membru AADF, al cărui cofondator sunt, încă din 2006.

Anca Ungureanu și Stelele Bethleemului
În timpul și după ce am terminat studiile de specialitate în design floral, în Olanda și Belgia, am avut privilegiul să acumulez multă experiență în și în afara României. De la proiecte mici la evenimente de amploare din Europa, am simțit, prin toate, o reală bucurie și împlinire. În această perioadă mi-am dezvoltat propriul stil de design floral și curând am știut că atenția pentru detalii și utilizarea tehnicilor sunt puncte cheie, foarte importante. Adăugarea acestor puncte cheie alături de iubirea și pasiunea mea pentru flori mă face să fiu dedicată florilor și lucrului cu ele, să-mi doresc să creez design floral, care să mă reprezinte, pentru fiecare eveniment.

Florile sunt imperfecte, la fel că și mine, au o frumusețe efemeră, ceea ce le face și mai specială trecerea prin față ochilor mei. Sunt steaua mea călăuzitoare în viață! Ce floare ar fi putut să spună povestea mai bine decât Ornithogalum White Star, cu numele popular de „Steaua Bethleemului”, care apare și în povestea nașterii lui Isus?

Anca Ungureanu și Stelele Bethleemului

Aceasta a fost sursa mea de inspirație, considerând că planeta Pământ are 6 continente și fiecare om al acestei planete are steaua lui călăuzitoare. Traiectoria diferită a acestora formează un întreg armonios, Pământul, pe care ar fi bine să-l protejăm fiecare dintre noi, prin abilitățile oferite de stelele noastre călăuzitoare. Cu ajutorul tehnicii “cris cross” am descris imaginar aceste traiectorii.

Am ales pentru reprezentarea acestui design floral, Ornithogalum White Star. Este o floare frumoasă, are tulpini foarte rezistente și flori mari. Plantă tăiată are o viață lungă în vază/eprubetă și o floare frumoasă, la maturitate având formă de stea. Se poate găsi, în varianta tăiată, pe tot parcursul anului, din ianuarie până în decembrie, ceea ce reprezintă un avantaj. Culoarea albă, reprezentând puritatea, este specifică, atunci când ne raportăm la relația cu Isus.

Pentru un aspect elegant și contemporan am ales folosirea aproape exclusivă a acestei flori. Câteva cale completează și întregesc tabloul lumii.

Anca Ungureanu și Stelele Bethleemului

Ce urmează? Urmează să învățăm tot timpul să protejăm acest întreg: planetă Pământ! Din pământ se nasc florile, materia prima a oricărui florist!

Anca Ungureanu și Stelele Bethleemului
Ce urmează? Urmează să învățăm tot timpul să protejăm acest întreg: planeta Pământ! Din pământ se nasc florile, materia prima a oricărui florist!

Articolul este preluat și tradus de pe platforma internațională de floricultură Thursd – locul de întâlnire al profesioniștilor internaționali în floricultură, unde se conectează și extind conversațiile online.

Intră în comunitatea antreprenorilor floriști!

Evoluează împreuna cu noi!Recommended Posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contactează-ne

Trimite-ne mesajul tău, iar noi îți vom răspunde în cel mai scurt timp posibil. Îți mulțumim!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Dillewijn Zwapac - Ambalaje ecologice pentru domeniul floristicMăsuri de criză a coronavirusului pentru floriștii români