Trandafirii David Austin – gratie, sarm si miros imbatator

 In Blog


Secole de-a randul trandafirii au fost asociati cu romantismul. Ii regasim de nenumarate ori in literatura, poezie, film, muzica, de cele mai multe ori reprezentand iubirea si frumusetea. Datorita conotatiei lor, a formei delicate si a parfumului imbatator, trandafirii au devenit principala floare utilizata in decorul floral de nunta. Cei mai ravniti trandafiri de catre mirese sunt trandafirii David Austin.

Trandafiri David Austin - articol pe blogul aadf.ro
David Austin a inceput sa produca trandafiri in 1940 sub forma de hobby. Ideea sa de a obtine un trandafir mult mai parfumat si mai deschis decat trandafirul obisnuit a declansat o revolutie in industria florala prin crearea de sortimente luxuriante.

Ceea ce defineste un trandafir David Austin este frumusetea, eleganta, sarmul, delicatetea si bineinteles mirosul. Acestia combina mirosul si bogatia petalelor specifice vechilor sortimente de trandafiri cu diversitatea culorilor si inflorirea repetata a trandafirilor moderni.


Trandafirii David Austin au fost prezentati publicului in 1969 si de atunci au fost produse peste 200 de sortimente si au castigat 24 de Medalii de Aur la Chelsea Flower Show. In 1995 compania David Austin Roses a reusit sa creeze o noua categorie de trandafiri de gradina, care a diferentiat-o net fata de alti producatori. In present compania David Austin produce 14 varietati de trandafiri pentru industria de flori taiate.

Producerea unei noi varietati presupune un proces pe parcursul a 15-20 ani, timp in care se fac multe incrucisari pentru a se ajunge la rezultatul dorit (poate o anumita culoare sau o forma anume). Se urmaresc mirosul dorit, delicatetea si gratia florii si de asemenea se testeaza durata vietii in vaza si viteza de inflorire.

Trandafirii David Austin au nevoie de conditii foarte specifice pentru a putea fi produsi tot anul. Momentan exista 10 companii licentiate in lume pentru cultivarea acestora.

Fondatorii companiei considera ca miresele din intreaga lume isi doresc trandafirii David Austin in egala masura pentru aspect si miros. Miresmele sunt asociate foarte usor cu emotiile. Cand cineva culege o floare, primul lucru pe care il face este sa o miroasa.

Trandafirii David Austin sunt mereu un element distinct in orice buchet. Dramatici, romantici, eleganti, mereu vor fura privirile si vor impresiona.

Sursa articolului: 

Intra in comunitatea antreprenorilor floristi!

Evolueaza impreuna cu noi!Recommended Posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contactează-ne

Trimite-ne mesajul tău, iar noi îți vom răspunde în cel mai scurt timp posibil. Îți mulțumim!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search