Valeria Pop și Adina Dăncianu despre a fi membru în A.A.D.F.

 In Membri AADF


De ce te-ai înscris în A.A.D.F? Cum vezi viitorul A.A.D.F?

Continuăm seria răspunsurilor pentru cele două întrebări din partea membrilor A.A.D.F. Acestea scot în evidență importanța evoluției acestei comunități! Din nevoi comune se nasc scopurile noastre comune!

VALERIA POP  – florist la BELLE FLEURS SIBIU

La rugămintea prietenei mele, Oana Jurj, am început colaborarea mea cu A.A.D.F prin acțiunea de a fi voluntar la Cupa României de Artă Florală din 2018. La scurt timp a urmat și înscrierea mea în asociație. După această experiență minunată am fost convinsă că locul meu, da, este AICI. Am întâlnit floriști pe care îi văzusem doar pe internet sau doar în reviste. O parte din visul meu de acum ceva ani, avea să devină realitate. După această experiență am realizat că am foarte multe lucruri de învățat, lucru pe care l-am și făcut.

Am urmat un curs de baza, un curs complet de formare pentru floriști, iar astăzi mă pot numi FLORIST. Calitatea de a fi membru A.A.D.F, mi-a deschis noi orizonturi, spre proiecte minunate, festivaluri și experiențe frumoase pe care le-am împartășit alături de floriști români, dar și alături de floriști cu renume internațional.

Momentan, Belle Fleurs Sibiu funcționează ca și atelier floral.

Sunt sigură că AADF este o comunitate în care toți floriștii ar fi potrivit să se se includă prin înscriere, pentru că, în afară de pasiunea comună pe care o avem cu toții, florile, legăm și prietenii, iar împreună putem fi mai mult decât un NUME. Cred că împreună vom putea obține mai multe îmbunătățiri legislative, vom putea fi auziți mai bine, vom putea gestiona lucrurile mai bine împreună, vom putea prospera împreuna, vom putea face MINUNI.

Concluzia mea ar fi că, dacă ești florist, locul tău e aici alături de noi: https://aadf.ro/

 

Adina Dăncianu, florist, membru al Asociației Antreprenorilor din Domeniul Floristic din România

ADINA DANCIANUFLORĂRIA ROSALIA , IAȘI

M-am înscris în AADF din dorința de a face lucrurile profesionist la nivel de breaslă. Una din problemele majore în activitatea noastră este concurența neloială, floristica făcută „pe genunchi”, în garaje sau bucătărie, fără a avea în spate o entitate juridică, fără a emite clientului final bon fiscal.

Îmi doresc ca, împreună cu AADF, să facem pașii necesari pentru a defini corect meseria de Florist. Cei care practică această meserie e necesar să fi urmat un curs de floristică, să cunoască elementele și principiile designului floral, să cunoască tehnici de realizare a diferitelor tipuri de design floral, precum și de întreținere și menținere a florilor tăiate, să fie acomodați cu denumirea florilor. Toate acestea sunt necesare pentru a putea oferi clientului, Calitate. Știu că acest lucru nu se va întâmpla peste noapte, și nici de la sine, de aceea am considerat că dacă noi, antreprenorii din această industrie punem umărul împreună, poate reușim să mișcăm lucruri.

Am ales AADF pentru rezultatele obținute, prin organizarea diverselor evenimente educative, dar mai ales, Cupa României de Artă Florală și pentru că rezonam cu o mare parte din membrii ei. Știu că în meseria noastră educația continuă este cheia, iar AADF a reușit să adune împreună, sute de floristi, cu ocazia workshop-urilor și
demonstrațiilor florale, susținute de designeri cu renume, la nivel mondial. M-a atras transparența acestei asociații, faptul că toți membrii ei pot veni cu idei și propuneri de proiecte.

De asemenea, când a început criza generată de pandemie, majoritatea floristilor păream a fi în derivă, a fost foarte important că a existat AADF căreia i-am putut înainta doleanțele și îngrijorările noastre, iar ei au reușit să le adune, să le pună pe hârtie și să înainteze autorităților o scrisoare deschisă cu propuneri de măsuri, pentru eliminarea/diminuarea efectelor economice negative asupra contribuabililor din domeniul floristic.

Un glas se pierde ușor în mulțime, dar cu cât vor fi tot mai multe voci, cu atât autoritățile vor fi nevoite să ne asculte și să ia măsuri.

Viitorul AADF poate fi alături de alte asociații și organizații care sprijină un mediu de afaceri sănătos.

Intră în comunitatea antreprenorilor floriști!

Evoluează împreuna cu noi!Recommended Posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contactează-ne

Trimite-ne mesajul tău, iar noi îți vom răspunde în cel mai scurt timp posibil. Îți mulțumim!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Asociația Antreprenorilor din Domeniul Floristic din RomâniaAlina Balanescu, florist, membru al Asociației Antreprenorilor din Domeniul Floristic din România